בעזה טוענים: 39 הרוגים במתחמי חלוקת המזון | צה"ל: התקרבו ללוחמים, האירוע בבדיקה

חמאס הוציא גם הבוקר טענות על ירי ישראלי שהוביל להרוגים ליד נקודת חלוקת המזון ברפיח. בצה"ל הבהירו כי מדובר בירי הרחקה לעבר חשודים שנעו לעבר הכוחות. "מוכרים דיווחים על נפגעים, פרטי האירוע בבדיקה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/06/25 11:03 ז בסיון התשפה

בעזה טוענים: 39 הרוגים במתחמי חלוקת המזון | צה"ל: התקרבו ללוחמים, האירוע בבדיקה
עזה, צילום: Abed Rahim Khatib,Flash90

משרד הבריאות בעזה טוען הבוקר (ג') כי 39 בני אדם נהרגו מירי ישראלי לעבר עזתים שהמתינו בתור לחלוקת מזון במתחם חלוקת המזון ברפיח. בצה"ל מיהרו להבהיר כי אכן בוצע ירי, אך לעבר חשודים שהתקרבו לכוחות צה"ל ולא למי שהמתינו בתור בהתאם להנחיות.

מוכרים דיווחים על נפגעים, הירי בוצע כחצי קילומטר ממרכז החלוקה

בהודעה שהוציא דובר צה"ל נכתב: "מוקדם יותר היום, במהלך תנועת ההמון על הצירים המוסדרים בדרך למתחם החלוקה, במרחק של כחצי קילומטר מהמתחם, כוחות צה"ל זיהו מספר חשודים הנעים לעברם תוך חריגה מצירי ההגעה. הכוחות ביצעו ירי הרחקה, ולאחר שלא התרחקו, בוצע ירי נוסף בסמוך לחשודים בודדים שהתקדמו לכיוון הכוחות. מוכרים דיווחים על נפגעים, פרטי האירוע בבדיקה".

עוד ציינו: "צה"ל מאפשר לחברה האזרחית האמריקאית (GHF) לפעול באופן עצמאי לחלק סיוע לתושבי עזה ולמנוע את הגעתו לידי חמאס. כוחות צה"ל לא מונעים הגעה של תושבי עזה למתחמי חלוקת הסיוע. הירי בוצע כחצי קילומטר ממתחם החלוקה".