פסח מצה ושכונה: מצה בשכונה חוזרת לירושלים

בין שפשופי הספונג'ה למיון כלי החמץ, גם השנה חוזרת למסורת הירושלמית יוזמת "מצה בשכונה" – אירועי אפיית מצות בעבודת יד ברחבי העיר, שמאפשרים להורים ולילדים לעצור רגע את מרוץ ההכנות ולחוות את חג הפסח דרך קמח, מים והרבה שמחה קהילתית

חדשות כיפה תוכן שיווקי בשיתוף עיריית ירושלים 09/04/25 15:48 יא בניסן התשפה

פסח מצה ושכונה: מצה בשכונה חוזרת לירושלים
אילוסטרציה, צילום: shutterstock

חג הפסח מתקרב ובין הררי החפצים שנמסרים וניחוחות הניקיון שמאפיינים את השבוע שלפני החג, נבחין בקרוב גם ביוזמה שהפכה למסורת ירושלמית - אירועי מצה בשכונה. במסגרת האירוע, הורים וילדים משכונות העיר אופים ביחד מצות בעבודת יד לחג הפסח. תהליך העבודה מלווה על ידי משגיחי כשרות צמודים שידאגו שהמצות הטעימות יהיו גם כשרות לפסח. האירועים הקהילתיים זוכים מזה שנים להיענות רבה של הורים וילדים, שנהנים מהחוויה המשפחתית והקהילתית שמאפשרת להם להכין ביחד את מצות הסדר באווירה נעימה ומעשירה.

אחד ממנהגי טרום החג אצלנו

"מצה בשכונה הפך לאחד ממנהגי טרום החג אצלנו", מספרת נגה אם לארבעה שמתגוררת בקטמון, "הילדים בחופש מהמסגרות, אני ובן זוגי "עושים פסח" והילדים כמו ילדים קצת צמאים לבילוי ולאטרקציה. בשנים האחרונות, הכנת המצות המשותפת הפכה לבילוי משותף שלנו שיש לו גם ערך קהילתי ומיוחד, הילדים ממש מחכים לו כל שנה כי בליל הסדר כל המשפחה כבר יודעת שהילדים שלי מביאים איתם את המצות שהם עשו בעצמם."

האירועים ייערכו השנה בשישה מוקדים שונים ברחבי העיר. האירוע הראשון יתקיים ב-2.4 בבית הכנסת "משכן יוסף" ברחוב שמעוני כשבשבוע שלאחריו יתקיימו אירועים דומים במנהלים הקהילתיים פסגת זאב, מיתרים, נווה יעקב, הר חומה ובגן "קנגרו" בקטמון. ילדי ירושלים מוזמנים להצטרף ולהנות מחוויה מיוחדת ומעניינת.


בשיתוף עיריית ירושלים