העימות החריג בין האבות השכולים לראשי השב"כ לשעבר ונוכחים נוספים באולם עוררו סערה בעולם הפוליטי וגרר תגובות חריפות במיוחד מהאופוזיציה שהחליטו לציין שהאירוע בושל על ידי הליכוד. ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את הממשלה בחריפות: "ההתפרעות המתוזמרת בבית המשפט העליון והניצול המחפיר של כאבן של משפחות שכולות ביד נתניהו ואנשיו הוא מהלך עלוב של ממשלת השבעה באוקטובר העבריינית שמנסה לפגוע בשלטון החוק ובחיים המשותפים בישראל".
המהומה בבג"ץ צילום: Yonatan Sindel,Flash90
לפיד על התפרצות המשפחות השכולות - "התפרעות מתוזמרת"
גם ח"כ אפרת רייטן ממפלגת העבודה הגיבה על המראות הקשים בג"צ: "אנרכיה מתוזמרת למנוע בכל צורה את קיום הדיון ולהפחיד את השופטים. הקרע והפילוג חמורים יותר מלפני ה-7.10". אך המשפחות לא התרגשו, יהושוע שני שבנו נפל ב-7.10 אמר בתגובה להוצאתם מהאולם של המשפחות: "כפי שצפינו, בית המשפט אינו המקום שבו נקבל צדק. אנחנו, המשפחות השכולות מטבח השביעי באוקטובר, רלוונטיים לעתירה נגד ראש השב"כ יותר מכל עותר אחר".
המראות הקשים - תוצאה של אקטיביזם שיפוטי שהולך וגובר
שר המשפטים יריב לוין תקף את ההתנהלות של השופטים: "הזעקות שנשמעות היום באולם בית המשפט העליון מהדהדות את זעקתם של מיליונים, שזכויותיהם נרמסות ושההכרעה הדמוקרטית שקיבלו בקלפי נלקחת מהם על ידי קומץ שופטים יהירים ומנותקים". השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר תקף את ראש השב"כ: "יש להצטער שראש השב"כ נאחז בקרנות המזבח, במקום להבין את הרמז וללכת הביתה".
המהומה בבג"ץ צילום: Yonatan Sindel,Flash90
השר מיקי זוהר יצא גם הוא להגנת המחאה של המשפחות השכולות: "המחזות מבית המשפט העליון הבוקר קשים, זו תוצאה של אקטיביזם שיפוטי שהולך וגובר מזה שנים רבות. ניכר היטב שחלק גדול מהעם שלנו אינו מוכן יותר להשלים עם התנהלות שכזו בניגוד לכל ערך דמוקרטי".