כוחות הביטחון וצבא ניגריה חילצו תושב ישראלי שנחטף בעת שנסע ברכבו בעיירה טרבה שבצפון-מזרח המדינה. בסוף השבוע האחרון הודיע הצבא המקומי לתקשורת כי מבצע החילוץ הושלם בהצלחה. ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "שגרירות ישראל בניגריה והמחלקה לישראלים בחו"ל טיפלו בחילוצו של אזרח ישראלי בחלקה הצפון-מזרחי של המדינה. לאזרח שלום".
"מאמץ זה הוביל לגילויו של הקורבן, שננטש על ידי שוביו"
דובר מטעם צבא ניגריה מסר כי הכוחות פעלו על בסיס מודיעין מדויק, שאיפשר את החילוץ ללא חילופי אש. לפי הדיווחים, המידע המודיעיני התקבל מראשי כפרים ומנהיגי נוער באזורים הסמוכים. הדובר, הדגיש: "מאמץ זה הוביל לגילויו של הקורבן, שננטש על ידי שוביו". בתוך כך, בצבא ניגריה הביעו מורת רוח מפרסום מהיר של פרטי הפעולה.
בצבא הצביעו על מחלוקת שהתעוררה מול משטרת טרבה, שלקחה קרדיט על החילוץ בהודעה לעיתונות. המשטרה טענה כי החטיפה התרחשה ב-3 באפריל, ואף ציינה כי האזרח הישראלי לווה בכוחות צבאיים בזמן האירוע – טענה שנדחתה על הסף בידי הצבא. "בניגוד לטענת המשטרה, הישראלי היה לבדו ברכבו, ללא כל מלווה צבאי או נהג בעת חטיפתו," נמסר מהצבא לתקשורת המקומית.