דיווח דרמטי: ישראל מוכנה לדון בסיום המלחמה בעזה - בתנאי אחד

על רקע הדיווחים על התקדמות במשא ומתן לעסקת חטופים נוספת, דווח כי ישראל הסכימה לראשונה לדון בסיום המלחמה בעזה. בתמורה להסכמת חמאס למתווה וויטקוף, שישחרר את מחצית מהחטופים החיים והחללים, תיתכן הפסקת אש בת 40 ימים

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/03/25 22:55 א בניסן התשפה | עודכן בתאריך 31/03/25 10:06

דיווח דרמטי: ישראל מוכנה לדון בסיום המלחמה בעזה - בתנאי אחד
מתקשים לעזוב. טראמפ ונתניהו, צילום: Avi Ohayon/GPO

אחרי כמעט חודש ללא התקדמות משמעותית, ישראל מאשרת שחלו התפתחויות מסוימות במשא ומתן. לדברי גורם מדיני, החזרה ללחימה במסגרת מבצע "עוז וחרב" היא הסיבה המרכזית שמתחילה לגרום לחמאס להתגמש בעמדותיו. למרות שנותרו פערים גדולים, בישראל מדגישים כי ככל שהלחימה מתעצמת, כך חמאס ממשיך להתגמש. בישראל אף הרחיקו לכת, ובאמירה דרמטית ל"ישראל היום" אמר גורם מדיני היום (א') כי אם חמאס יסכים למתווה וויטקוף, ישראל תהיה מוכנה לדון ברצינות על סיום המלחמה בעזה.

אתמול בלילה הקבינט התכנס והחליט על הגברת הלחץ הצבאי

לפי מתווה וויטקוף, אותו ישראל דוחפת ליישם, חמאס ישחרר מחצית מהחטופים החיים והחללים, בתמורה להפסקת אש ל-40 ימים בהם ידונו על סיום המלחמה ובסופו במידה ויגיעו להסכם ישוחררו שאר החטופים ותסתיים המלחמה. יש עדיין כברת דרך לעבור שכן ישראל דורשת שסיום המלחמה תכלול פירוז חמאס בעזה, דבר שחמאס חזר עליו לא פעם שלא יקרה, כמו כן, סיום שלטון החמאס וסיום ההסתה נגד ישראל במערכת החינוך בעזה.

הלחימה בעזה נמשכת

הלחימה בעזה נמשכת, צילום: דובר צה"ל

ראש הממשלה בנימין נתניהו הדף את הטענות נגד עמדתו ונגד תפקודו של השר דרמר המנהל את המשא ומתן, ואמר שישראל פועלת בנחישות לשחרר את החטופים ושהלחץ הוא זה שיגרום לחמאס להתגמש עוד בעמדותיו: "מצד אחד הוא כותש את היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס, ומצד שני הוא מייצר את התנאים לשחרור חטופינו. זה בדיוק מה שאנחנו עושים. אתמול בלילה הקבינט התכנס והחליט על הגברת הלחץ, שגם ככה היה מוגבר, כדי להגדיל את הכתישה של החמאס ואת היצירה של התנאים המיטביים לשחרור חטופינו".

"אנחנו מוכנים לדבר על השלב הסופי"

נתניהו המשיך ואמר: "אנחנו מנהלים אותו תחת אש, ולכן הוא גם אפקטיבי. אנחנו רואים שיש פתאום סדקים, אומרים שאנחנו לא מוכנים לדבר על השלב הסופי. גם זה לא נכון, אנחנו מוכנים. החמאס יניח את נשקו. מנהיגיו יורשו לצאת החוצה. אנחנו נדאג לביטחון הכללי ברצועת עזה ונאפשר את מימושה של תוכנית טראמפ, תוכנית ההגירה מרצון. אנחנו לא מסתירים את זה".