דוברות השב"כ יוצאת בהבהרה: "נכבד את החוק"

למרות התנגדותו לפיטוריו הצפויים, השב"כ פרסם הבהרה לפיה ראש השב"כ רונן בר יכבד את החוק ויפעל במסגרתו בכל החלטה שתתקבל, לאחר שהצהיר קודם לכן שהפיטורים נובעים מחוסר אמון אישי

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/03/25 22:31 טז באדר התשפה

דוברות השב"כ יוצאת בהבהרה: "נכבד את החוק"
רונן בר, צילום: Chaim Goldberg,FLASH 90

בעקבות הסערה שעורר תגובתו של ראש שירות הביטחון הכללי, רונן בר, להודעת ראש הממשלה על כוונתו לפטרו, שוחררה הערב (א') הבהרה מדוברות השב"כ. בהודעה נמסר כי בר, למרות התנגדותו להחלטה, יכבד את החוק וימשיך לפעול במסגרת החוק בכל החלטה שתתקבל בנוגע להמשך תפקידו.

נתניהו

נתניהו, צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

הדגשה כי ראש השירות יכבד את החוק

כפי שפורסם אתמול, לאחר ההודעה מטעמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בה נמסר כי הוא מתכוון לפטר את בר על רקע חוסר אמון מתמשך, יצא בר בהצהרה בה התנגד בצורה נחרצת להחלטה. הוא ציין כי הפיטורים אינם קשורים למחדל ה-7 באוקטובר, בו שימש ראש השב"כ, אלא נובעים מחוסר האמון שנטען כי נוצר בינו לבין ראש הממשלה. בר טען גם כי ההחלטה על הפיטורים נובעת ממניעים אישיים ולא מהכישלון הביטחוני.

גדר הרצועה, בבוקר השבעה באוקטובר

גדר הרצועה, בבוקר השבעה באוקטובר, צילום: Anas-Mohammed,Shutterstock

בר הדגיש כי לא יוכל לקבל את העובדה שבנוגע למחדל ה-7 באוקטובר, כל הגורמים — כולל הממשלה וראשיה — לא ייבדקו, ושהדרג המדיני, לא רק השב"כ וצה"ל, ישא באחריות. "אני לא מתנגד להדחה, אך דרשתי חקירה עצמאית וכוללת של כל הגורמים למחדל, גם אלה ששמעו את אזהרות השב"כ ולא התייחסו אליהן", אמר בר. הוא טוען כי חובת האמון המוטלת עליו היא כלפי הציבור ולא כלפי ראש הממשלה אישית, וכי ציפייתו של נתניהו להטיל עליו חובת אמון אישית מנוגדת לחוק השב"כ.

לאור זאת, והתגובות שהתקבלו בעקבות הצהרתו, יצאה כעת דוברות השב"כ בהבהרה כי ראש השירות יכבד את החוק. בהודעה צוין כי בר אמר לראש הממשלה, במהלך פגישתם, כי בכל החלטה שתתקבל בנוגע לפיטוריו, יפעל בהתאם לחוק, כפי שהוא מחויב לעשות בכל תהליך משפטי או ציבורי.