בתגובה לניתוק החשמל, חמאס תוקף את ישראל: "בזבוז זמן ומניפולציה"

חמאס תקף את החלטת שר האנרגיה על ניתוק החשמל לרצועת עזה, וטוען כי מדובר ב"פשע מלחמה ועונש קולקטיבי". בארגון טענו כי הלחצים לא יביאו לכניעתם ודרשו מישראל לקיים את תנאי ההסכם כתנאי לפתיחת משא ומתן על שלב ב' בעסקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/03/25 23:08 ט באדר התשפה

בתגובה לניתוק החשמל, חמאס תוקף את ישראל: "בזבוז זמן ומניפולציה"
מחבלי חמאס | ארכיון, צילום: Anas-Mohammed,Shutterstock

חבר הלשכה המדינית של חמאס הגיב להחלטת שר האנרגיה לנתק את החשמל לרצועת עזה בנוסף לעצירת הסיוע ההומניטרי, והגדיר את המהלכים כ: "ניסיון נואש ללחוץ על עמנו ועל התנגדותו באמצעות מדיניות של סחיטה זולה ובלתי מתקבלת על הדעת". מפרסם ההודעה טען כי הפעולות לא יביאו לכניעה של ארגון הטרור.

הפעולות שעושה ישראל מהוות עונש קולקטיבי ופשע מלחמה

חבר הלשכה המדינית של ארגון הטרור טען כי החשמל נותק כבר בתחילת המלחמה, וטען כי הפעולות שעושה ישראל על מנת ללחוץ עלחמאס מהוות עונש קולקטיבי ופשע מלחמה. בנוסף טענו כי ישראל מפרה את ההסכמים שנחתמו ודרשו להתחייב לקיום את תנאי ההסכם על מנת להתחיל במשא ומתן על שלב ב' של העסקה.

"כל ניסיון להתמהמה הוא בזבוז זמן ומניפולציה של גורל האסירים", חתמו חמאס את הודעתם. נזכיר כי הבוקר (א') במסגרת הפעלת הלחץ על ארגון הטרור חמאס להסכים לעסקה, שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן הורה לעצור את אספקת החשמל לרצועת עזה. במכתב ששלח לחברת החשמל כתב כי : "מכוח סמכותי אני מנחה בזאת את בעל הרישיון להפסיק את מכירת החשמל לרצועת עזה".