מדהים: המלחין הישראלי האגדי איבד את שמיעתו - והחל לצייר מוסיקה

המלחין הבינלאומי ריצ'רד פרבר עבר מסע מטלטל מאז שאיבד את שמיעתו ונאלץ לוותר על אהבתו, המוזיקה. אך פרבר לא ויתר, למד לצייר, וכעת, לראשונה, הוא משיק תערוכה שבה מציג את ציוריו

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/02/25 11:20 יח בשבט התשפה | עודכן בתאריך 16/02/25 12:32

מדהים: המלחין הישראלי האגדי איבד את שמיעתו - והחל לצייר מוסיקה
ריצ'רד פרבר, צילום: לב גנים

במשא ארוך ומעורר השראה, לאחר שאיבד את שמיעתו, המלחין הבינלאומי ריצ'רד פרבר החליט לא לוותר, למד לצייר, וכעת, בגיל 80, יציג לראשונה תערוכה.פרבר, שיצירותיו כמלחין קיבלו מקום של כבוד על במות העולם, נאלץ לנטוש את עיסוקו במוזיקה מאז איבד את שמיעתו. עם זאת, היצר האמנותי שבו עדיין פועם, והוא משיק תערוכה של כ-30 ציורים, שאחד מהם נושא סיפור מיוחד, ציור ה-7 באוקטובר.

ריצ

ריצ'רד פרבר צילום: לב גנים

היצר האמנותי של פרבר עדיין פועם

ציור זה מציג את פרבר ואת משפחתו. בעוד שהגרסה הראשונה צוירה לפני ה-7 באוקטובר, את השנייה צייר לאחר מכן, ובה ניתן להבחין בפניו שהשחירו ובפני יותם, בנו החייל. פרבר נולד בארה"ב, ועלה ארצה ב-1964 ולמד באוניברסיטה העברית ובאקדמיה למוזיקה בירושלים. הוא שירת כתותחן במלחמת יום הכיפורים ומאז 1975 עוסק במוזיקה וכתב תסכיתים ומחזות והלחין אוםרות עד שאיבד את שמיעתו.