"אתה הגיבור שלי, הגיבור של כולם": ארבעת נופלי הקרב ברצועה הובאו למנוחות

ארבעת לוחמי צה"ל שנהרגו מפיצוץ המטען הקטלני ביום שבת הובאו למנוחות בירושלים, חולון, אשדוד ומודיעין. אמו של סמל יהב מעיין, לוחם הנח"ל בן 19 בלבד, אמרה בצער: "אני עדיין לא מאמינה לאותה דפיקה בדלת אתמול בערב, שפיצלה את חיי לשניים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/01/25 14:34 יב בטבת התשפה

"אתה הגיבור שלי, הגיבור של כולם": ארבעת נופלי הקרב ברצועה הובאו למנוחות
לווית יהב מעיין, צילום: Jonathan Shaul,Flash90

עצוב: ארבעת לוחמי חטיבת הנח"ל, שלושה בסדיר ואחד במילואים, שנהרגו בקרב בבית חאנון הובאו היום (א') למנוחות. את הלוויות הצבאיות קיימה הרבנות הצבאית כמעט במקביל, בארבע ערים ברחבי הארץ - בחולון, ירושלים, אשדוד ומודיעין.

ארבעת החיילים שנפלו אתמול

ארבעת החיילים שנפלו אתמול צילום: דובר צה"ל, SHUTTERSTOCK

סמל אליאב אסטיוקאר

אמו של אליאב ספדה לו מעל קברו: "פחדתי מהיום הזה שזה יגיע ואני אצטער שאני הבאתי לך את מה שרצית. אמרו לי תהי חיובית בסוף מה יצא לי מזה? איפה אתה? אני לא אתקיים בלעדיך, אתה ילד שבאת אליי אחרי 3 בנות, כל כך חיכיתי לך, וחיכיתי לבן איך אהבתי אותך. אני לא יודעת איך להמשיך פה אני לא יודעת, אני לא רוצה להגיד אפילו זכרונו לברכה כי זה לא מתעכל לי פשוט לא מתעכל לי שאתה לא איתי".

אביו של סמל אבטיוקאר אמר: "בני אליאב היה צנוע בהליכותיו והיה מוקיר ומעריך לומדי תורה, בורא עולם שכל ההתחזקות וההתקרבות שלי אליך תהיה לזכותו של בני אליאב ויעמדו לו זכויותיו אלו לקץ הימים. שנזכה לראות אותו בתחיית המתים. אחיו ואחיותיו שמאוד אהב והם כל כך אהבו אותו, היית צנוע ונחבא אל הכלים והפכת למפורסם בכל עם ישראל. אני מבקש להתחזק באמונה כל אחד בדרך שלו".

סמל יהב מעיין

אימו של סמל מעיין סיפרה על הרגע הקשה של ההודעה אמש: "אתה הגיבור שלי, הגיבור של כולם. אני עדיין לא מאמינה לאותה דפיקה בדלת אתמול בערב, שפיצלה את חיי לשניים. יהב שלי בחודש העשירי, שהיה לך טוב בבטן, הוצאנו אותך וקראנו לך יהב, ישמור ה׳ בני, למה הוא לא שמר עליך", אמרה.

אביו של יהב מעיין אמר בהספדו: "יהבולי שלי, ילד שלי, לא ידעתי איך בכלל להתחיל לכתוב הספד, אבא לא כותב הספד לבנו. לפני 19 שנים הגעת לעולם, טוהר אינסופי, הבן הבכור שלי עם העיניים המלוכסנות. אני זוכר את המשחק הראשון של בית"ר שלקחתי אותך אליו, היית בן 9 ומאז זה בער בך".

סמ"ר דנילה דיאקוב

סמ"ר דנילה דיאקוב ז"ל, בן 21, תושב העיר מעלה אדומים. הותיר אחריו את אלכסנדר ונטליה הוריו, ואת אחיותיו: אלינה ומיה.

רס"ם במיל׳ אלכסנדר פדורנקו

רס"מ אלכסנדר פדורנקו ז"ל, בן 37, התגורר בעיר בת-ים מאז עלה ארצה בגיל 4, ומאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר שירת במילואים כמעט ברציפות עד נפילתו. אלכסנדר ז"ל הותיר אחריו את אשתו אירנה, ואת ילדיו: דניאל וטום.