גורם ישראלי רשמי מסר הערב (ד') כי מעצרו של החרדי לשעבר בלבנון, יהושע טרטקובסקי, הנושא מוכר לגורמים הרלוונטיים בישראל, ומטופל למול הגורמים המוסמכים. הגורם ציין: "לצערנו, אין זו הפעם הראשונה שאזרחים ישראלים נכנסים לשטחי מדינות אויב, על-אף שהדבר אסור על-פי דין, ומהווה סכנה ברורה לביטחונם". במטה לביטחון לאומי הוסיפו: "מבקשים לחדד את האיסור בכניסה למדינות אלו, כפי שהנושא מופיע במסרים לציבור באתר המל"ל וחודד אף לאחרונה סביב חגי תשרי".
כזכור, טרטקובסקי נעצר אתמול על ידי משטרת לבנון אחרי שנכנס למדינה בימים האחרונים כ"עיתונאי חוקר". החוקרים מצאו ברשותו דרכון ישראלי לצד הדרכון הבריטי עימו השתמש כדי להיכנס למדינה. חבריו העידו כי מדובר באדם לא ברור, אשר שינה את דעותיו לעיתים קרובות והגעתו ללבנון אינו מפתיעה. "הוא כתב מאמרים נגד גיוס חרדים ונגד התנחלויות, ופתאום כתב בעד גיוס חרדים" אמר אחד החברים.
חבריו: זו לא הפעם הראשונה שביקר בלבנון
לפי עיתון אל אח'בר, טרטקובסקי הגיע לביירות לפני כשבועיים יחד עם קבוצת עיתונאים נוספים, ומעצרו הגיע לאחר שהתנהגותו עוררה את חשדם של גורמי הביטחון בלבנון. לפי חבריו של טרטקובסקי זה אינו הביקור הראשון שלו במדינה. עוד דווח כי בחיפוש שנעשה אחר שמו באינטרנט נמצאו כמה מאמרים עליהם חתם טרטקובסקי באתר האינטרנט "זו הדרך", המזוהה עם השמאל הרדיקלי בישראל.