שר החוץ: זו המשמעות של מדינה פלסטינית

על רקע קריאתה של קמלה האריס להענקת הגדרה עצמית לפלסטינים, ישראל כ"ץ מסביר מדוע מהלך של הקמת מדינה כזו הוא בעייתי במיוחד לישראל

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/08/24 09:43 יט באב התשפד

שר החוץ: זו המשמעות של מדינה פלסטינית
פלסטינים בעזה, ארכיון, צילום: Abed Rahim Khatib,Flash90

שר החוץ ישראל כ"ץ נחרץ, ומפרסם הבוקר (ו') בחשבון ה-X שלו גינוי נחרץ לניסיון להקמת מדינה פלסטינית, ומסביר כי מה שעומד מאחורי הסירוב הוא לא הפלסטינים עצמם, אלא איראן: "אסור לתת לזה לקרות".

בסיס איראני בעזה ויו"ש

"איראן וחמאס השתלטו על הנושא הפלסטיני" הסביר כ"ץ. "מדינה פלסטינית משמעותה בסיס איראני בעזה וביהודה ושומרון, ממש כמו בלבנון, תימן, סוריה ועיראק - שיאיים על ריכוזי האוכלוסייה, נתיבי הטיס והשיט ומוקדי הכלכלה במדינת ישראל. אסור לתת לזה לקרות".

זאת לאחר שהמועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב, קמלה האריס, אמרה הבוקר כי יש לסיים את המלחמה במהירות האפשרית. זאת על מנת, לטענתה, להביא ביטחון לישראל אך גם "כדי שהעם הפלסטיני יוכל לממש את זכותו לכבוד, ביטחון, חירות והגשמה עצמית".