כוחות צה"ל ממשיכים בקרבות בצפון הרצועה. היום (א') הותר לפרסום כי אמש נפל בקרבות סמל יהונתן מימון, לוחם סיירת נח"ל בן 20 מאופקים. בנוסף, לוחם בסיירת נח"ל וקצין שיריון במילואים נפצעו קשה.
במקביל, כל העת נמשכים חיסולי המחבלים בקרבות פנים אל פנים והכוונת כלי טיס להשמדת תשתיות טרור, מחסני אמצעי לחימה, עמדות תצפית ומפקדות מבצעיות של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה. הלילה, הכווינו הכוחות כלי טיס לתקיפה של מתחם צבאי של ארגון הטרור חמאס הכולל מפקדות מבצעיות, עמדות תצפית ותשתיות טרור נוספות. בפעילויות המשולבות לכוחות היבשה והאוויר ברצועה, נתקפו עד כה מעל ל-2,500 מטרות.
צפו בתיעוד הכוחות הקרקעיים ברצועה:
גורם ביטחוני מאשר: 20 אלף נהרגו ברצועה - רובם מחבלים
גורם ביטחוני בכיר אישר אמש (מוצאי שבת) כי מתחילת המלחמה נהרגו מתקיפות צה"ל ברצועת עזה 20 אלף בני אדם - רובם מחבלים. לפי הדיווח בחמאס דיווחו על פחות מעשרת אלפים הרוגים, אך לטענת הגורם המספר אינו נכון. הגורם טען כי כי בחמאס מדווחים שיותר מחצי מההרוגים הם נשים וילדים - נתון מומצא. לפי הדיווח, מאות נהרגו בקריסת מנהרות ברצועה. "רק כשהם ירגישו את החרב על הצוואר הם יציעו עסקה לשחרור החטופים, כדי להציל את עורם", אמר.