רוקדים עם כיפה וציצית: נוער הבית היהודי מארגן מחאה מול מלון המלך דוד

נוער הבית היהודי מתכנן למחות הערב נגד 'הסרת הכיפות והציציות' שכפה מלון המלך דוד על להקת "ענבלים" בהופעתה. אם המשטרה לא תאשר את ההפגנה, יקיים הנוער מפגן ריקודים במקום מחאה

חדשות כיפה אפרת קרסנר, כיפה 23/05/16 13:15 טו באייר התשעו

רוקדים עם כיפה וציצית: נוער הבית היהודי מארגן מחאה מול מלון המלך דוד
upyernoz, ויקיפדיה, צילום: upyernoz, ויקיפדיה

אתמול (א') פורסם כי באירוע עובדים שהתקיים במלון המלך דוד, התבקשו נגני להקת "ענבלים" להסיר סממנים חיצוננים 'יהודים' כגון כיפות וציציות, על מנת שלא לפגוע ברגשות האורחים הערבים.

בסיום ההופעה, לאחר שהנגנים חבשו כובעים שיסתירו את כיפותיהם, התעמת מנהל הלהקה עם סמנכ"ל וחשב המלון. לדבריו, הם לא הכחישו את בקשתם להוריד סממנים יהודים מהנגנים. נוער הבית היהודי, מתכנן למחות הערב נגד ההתנהלות של מלון המלך דוד.

יו"ר נוער הבית היהודי יאיר בוכניק, אמר ל'כיפה' כי מתוכננת הפגנה מצומצת של כ-30 בני נוער, ובמידה והמשטרה לא תאשר אותה, היא תהפוך למפגן של ריקודים ולא מחאה:"ביקשו מהם להוריד את הכיפות, אנחנו גאים בכיפות שלנו ולא מתביישים. היינו אמורים לתלות בכניסה למלון שרשרת של ציציות ועכשיו אנחנו חושבים להמיר את זה לריקודים, ולא להיות עם שלטים, במידה והמשטרה לא תאשר".

בעקבות הפרסום הגיב, יו"ר וועדת חוקה חוק ומשפט, ח"כ ניסן סלומיאנסקי לדברים וקרא לכל הגופים לנתק כל קשר עסקי עם המלון באם יתמיד בגישתו המבישה והפוגענית.