על רקע חגיגות יום ירושלים, קוראת חברת מועצת העיר יעל ענתבי לשר החדש לביטחון פנים, יריב לוין, לפעול באופן משמעותי יותר נגד מפירי החוק במזרח ירושלים.
"רק בשבת החולפת אירעו שני מקרים שאמורים להדליק שוב נורה אדומה אצל כל שרי הממשלה החדשה", מציינת ענתבי. "תושבת פסגת זאב מזרח, נפגעה מקליע ופונתה לבית החולים הדסה הר הצופים. על פי משטרת ירושלים ככל הנראה מדובר בקליע תועה שנורה מכיוון מחנה הפליטים שועאפט. בנוסף, במהלך השבת פרצו שתי שריפות יער באזור הוואדי ברחוב אליהו מרידור בפסגת זאב בירושלים. מדובר בוואדי החוצץ בין השכונה לבין השכונה הערבית ענאתה שמעבר לגדר ההפרדה. זו לא פעם ראשונה שערבים זורקים בקבוקי תבערה מעבר לגדר ההפרדה וגורמים לשריפה ביער. במהלך פעולות הכיבוי יידו ערבים אבנים וחפצים שונים לעבר צוותי הכיבוי".
"שני אירועים אלה מצטרפים לעשרות קליעים שנמצאו לאחרונה במרפסות ובבתי תושבים בפסגת זאב. כולם ככל הנראה הם קליעים תועים. הלוא ידוע כי השכונה הירושלמית שועאפט שמעבר לגדר ההפרדה היא מטווח פעיל ואך טבעי שחלק מהכדורים יטעו ויקפצו לבקר בבתי התושבים בפסגת זאב", ממשיכה ענתבי. "אותו הדבר בקשר לאבנים הנזרקות חדשות לבקרים לעבר הרכבת הקלה בבית חנינה ובשועאפט. כאן ההרגעה נעשית בכך שמדובר רק בנזק לרכבת. הטראומה מכך לאנשים שנוסעים ברכבת וזוכים למטח אבנים - לא נחשבת".
"רמקולים של המואזין - עבירה על החוק בריש גלי - לא מטופלת בגלל חשש שהשכנים לא יאהבו את הטיפול. מעבר לגדר ההפרדה, מבוצעת בנייה בלתי חוקית בהיקף נרחב. רק בשבועיים האחרונים החלו להכשיר שטח נוסף", אומרת ענתבי ומוסיפה כי "יש תחושה שבמזרח ירושלים הממשלה לא ממהרת לאכוף את החוק".
"היום אנו חוגגים את יום ירושלים. על מנת שהעיר אכן תהיה מאוחדת, יש צורך באכיפת חוק שווה לכולם. אני מאוד מקווה שהשר לביטחון פנים החדש, יריב לוין, יקבע מדיניות חדשה ויחזיר את הריבונות הישראלית לשכונות הערביות בלב ירושלים", קוראת ענתבי בסיום דבריה לשר לוין.