ח"כ סמוטריץ' על דחיית המתווה: "עצוב מחד ומעורר השראה מאידך"

תושבי עמונה דחו את המתווה החדש שהמדינה הציעה ברוב מוחץ של 58 מתנגדים לעומת 20 תומכים. חכ" בצלאל סמוטריץ' סובר שעל התושבים היה לקבל את ההסכם "עם זאת אני מכבד את תושבי עמונה על החלטתם ועומד נפעם לנוח גילויי הרוח והנחישות שלהם "

חדשות כיפה משה ויסטוך 15/12/16 06:46 טו בכסלו התשעז

ח"כ סמוטריץ' על דחיית המתווה: "עצוב מחד ומעורר השראה מאידך"
Miriam Alster, פלאש 90, צילום: Miriam Alster, פלאש 90

ח"כ בצלאל סמוטריץ' סבר שעל תושבי עמונה היה לקבל את מתווה 'נכסי הנפקדים' החדש. עם זאת הוא מגיב להחלטתם לדחותו ואומר שזה "עצוב מחד ומעורר השראה מאידך"

בדף הפייסבוק שלו כתב ח"כ סמוטריץ': "בחודשים האחרונים עמלנו רבות להצלת עמונה ולהשארת היישוב במקומו. הבאנו חוק הסדרה שיסדיר את ההתיישבות ומתווה נכסי נפקדים שהיה מאפשר בסבירות גבוהה את השארת עמונה על ההר. למרבה הצער ולמרות שמאוד היינו רוצים בכך, לא יכולנו להבטיח לתושבים וודאות שהמתווה יצליח מאחר ויש בו מרכיבים שאינם תלויים במדינה. מסיבה זו ככל הנראה דחו התושבים את המתווה.

כשליחי ציבור מחובתנו היתה לנסות ולהשיג את המתווה הטוב ביותר ולהביא אותו בפני התושבים וכך עשינו. סברתי שנכון היה שהתושבים יקבלו את המתווה ואולם יחד עם זאת אני מכבד את תושבי עמונה על החלטתם ועומד נפעם לנוח גילויי הרוח והנחישות שלהם. נחישותם היא שהביאה אותנו עד הלום והם החליטו להמשיך בנחישות הזו עד הסוף תוך תשלום מחירים אישיים כבדים בכדי ללמד את כולנו שלא מפנים ישובים בארץ ישראל ויהי מה. זהו שיעור גדול בציונות ובאהבת הארץ, שיעור בישרות ובאמיתיות, שיעור בסירוב להיכנע למציאות שקרית ומעוותת.

נלווה את גיבורי עמונה במאבקם הצודק נגד העוול של בג"ץ והלוחמה המשפטית נגד ההתיישבות, הלוואי ובפעם האחרונה. אני קורא למשטרת ישראל לנהוג באחריות מול גיבורי עמונה החלוצים והציבור הרחב שבא לחזק אותם. כולי תקווה שלא נגיע שוב למקום הזה שבו יהודים מפונים מביתם בארצינו שלנו.

אני מבקש לחזק את ידיהם של חבריי שר החינוך ושרת המשפטים שהובילו בשבועות האחרונים את המאבק הצודק והמוסרי הזה מתוך אמונה וביטחון בצדקת הדרך. אנחנו יודעים שמכל ירידה עתידה לצמוח עליה גדולה ובטוחים שגם מהמשבר הזה ההתיישבות בארץ ישראל כולה תצא מחוזקת. יחד, בע"ה נמשיך לבנות ולחזק את ההתיישבות".

(צילום: ספיר אמיתי)

מוקדם יותר, עוד לפני ש-58 מתושבי עמונה הצביעו נגד ההסכם לעומת 20 שהצביעו בעדו, הפציר בהם ח"כ מוטי יוגב לקבל את המתווה. "לחברינו היקרים שבעמונה השלום והברכה", הוא פתח את מכתבו לתושבים והמשיך כמי שהיה בפינוי בעמונה 2006 ו-"כאוהב את עמונה, כמי שסייע לבניינה, כאב וכואב את כאבה, פעלנו ככל יכולתנו להשארת עמונה על הרכס. אין ספק שבמאבקכם תרמתם תרומה מכרעת לתהליכי החקיקה להסדרת ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, גם להשארת עוגן משמעותי לעמונה על ההר.

לרגע לא באתי להחליף את הרב של עמונה ו/ או את הנהגת הציבור בעמונה, מבקש רק את האפשרויות המעשיות המיטביות לעמונה ואנשיה, להתיישבות ולעם ישראל. מרבותי למדתי, לעמוד על אמונתנו, תוך בחינת כל דבר מה יביא לקידוש השם ומה ח"ו לחילול השם? למדתי גם שאת חזרתנו לארצנו וביסוס התיישבותנו בה, עלינו להשתדל ולחבר בתודעה אליה את כלל ישראל ולפעול לשם ייחוד ובשם כל ישראל.

בעת הקשה הזו של הצורך שלכם להחליט על "חורבן הבית", אני שואל את עצמי כמה שאלות. 1. מה ייתן את מירב הסיכויים להשארת עמונה על ההר, כעת ובעתיד ואף באופן מוסדר, בחינת "גדול יהיה כבוד הבית הזה האחרון מן הראשון"? 2.מה יצרוב בתודעת כלל ישראל/הרוב בישראל, אהדה לעמונה ולמאבקה, רצון לפגוש באנשיה הנפלאים וללמוד מהם על אהבת הארץ וההיאחזות בה? 3.מה הכי יסייע למשפחות עמונה ואני מניח שיש מחשבות שונות ורצונות שונים? ועוד שאלות.

אני מבין לכאב ולקושי ההחלטה, רק אתם תקבלו את החלטתכם. יחד עם זאת עמונה היא גם סוגיה לאומית, בעלת השלכות רבות. קטונתי מלחלוק על מי מרבותי, אך דעתי שמה שהגיעו אליו בהקשר למימוש נכסי הנפקדים בעמונה, הוא המירב שניתן בעת הזו וצריך עם כל הצער והכאב, לקרוע קריעה ולקבלו ולהסתכל קדימה, תוך מיצוי כל מה שניתן ולבנות מחדש, הכי גדול שיש ואפשר על ההר.

לבקש דחיה מבית המשפט וגם אם לא נקבל, לבנות מיד בית כנסת גדול מקודמו ודגל גדול על הגבעה וכל מבנה שניתן למגורים ומבני ציבור והעיקר לשמור את מירב המשפחות יחד. יחד בצער, יחד בתהליכי המעברים ויחד בבניה מחדש. קטונתי כאמור, אך מרגיש שח"ו בהתמהמהות אנו עלולים להחמיץ את השעה.

קורא לכם חברי היקרים, בשעה קשה זו, לקבל את המתווה, להקדיש זמן לצער ומיד לקום, לנטוע ולבנות מחדש. כי "שבע ייפול צדיק וקם" וכך היא גאולתם של ישראל ואתם מהחלוצים האמיתיים בתהליך שיבת ציון".