השייח שהפתיע: "מקווים שיתפסו את מבצעי הפשע"

השייח מוחמד כיואן אבו עלי, גינה הבוקר את שריפת בית הכנסת בגוש עציון. "מקווים שיתפסו את מבצעי הפשע ויענישו אותם בכל חומרת הדין"

חדשות כיפה אפרת קרסנר, כיפה 07/02/16 12:14 כח בשבט התשעו

השייח שהפתיע: "מקווים שיתפסו את מבצעי הפשע"
דוברות כרמי צור, צילום: דוברות כרמי צור

השייח מוחמד כיואן אבו עלי, יו"ר וועד אנשי הדת המוסלמים בישראל, פנה הבוקר (א') אל הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו. במהלך שיחתם, גינה השייח כיואן את שריפת בית הכנסת וספרי הקודש.

השייח ציין כי אנשי הדת המוסלמים בישראל מגנים בחריפות את המעשה: "בשמי ובשם כל האימאמים, אנו מגנים את המעשה זה ומקווים שלא יקרה עוד אסון כזה, באף מקום קדוש. אנו מקווים שיתפסו את מבצעי הפשע ויענישו אותם בכל חומרת הדין".

כזכור, בליל שבת בית הכנסת בגבעת שורק שבסמוך לכרמי צור הוצת. תושבים שהגיעו במהלך השבת למקום מצאו את ספרי הקודש ערומים זה על גבי זה כשהם שרופים. זו הפעם הראשונה בה שורפים מחבלים את המקום, הנמצא פחות ממאה מטרים מבתי התושבים.

דוידי פרל, ראש המועצה האזורית גוש עציון, אמר כי "התמונות הקשות מעבירות צמרמורת בכל הגוף. אני בטוח כי ניצולי השואה שעברו את ליל הבדולח והקימו את גוש עציון לא חלמו שמראות אלו של ספרי קודש שרופים יתרחשו פה בארץ ישראל תחת שלטון ישראלי. ממשלת ישראל מוכרחה להכריע את ההתפרעות הערבית הפוכות בחיי אדם ובקדשי ישראל"