הרב אבינר לכיפה: מציתי הכנסייה עשו עברה חמורה

בראיון ל"כיפה" משיב הרב אבינר על הטענות שהעלה הרב יחיאל אקשטיין נגד הרבנים אשר מתנגדים לנוצרים ויוצא נגד ההצתה. "זה פוגע ביהודים. מדובר בעברה חמורה"

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 18/06/15 12:45 א בתמוז התשעה

הרב אבינר לכיפה: מציתי הכנסייה עשו עברה חמורה
Basel Awidat, פלאש 90, צילום: Basel Awidat, פלאש 90

"הנצרות הינה בחלט אויב רוחני שלנו, אך ונדליזם והצתה אינם הדרך להילחם נגדם", אומר הרב שלמה אבינר בראיון ל'כיפה' לאחר שהבוקר (ה') האשים הרב יחיאל אקשטיין, נשיא הקרן לידידות, את הרבנים בכך שהם מובילים את הציבור הדתי בעקיפין להסתה לונדליזם. ״ההצתה הינה תוצר של שנאת זרים שהולכת ומשתלטת על הציבור שלנו, הציבור הדתי. באצטלה תורנית כביכול, חדשים לבקרים מפיצים רבנים מסויימים אמירות קשות כנגד נוצרים וכנגד מוסלמים", אמר הרב אקשטיין.

בתגובה לדבריו, מבהיר הרב אבינר כי אומנם הנצרות הינה אויב רוחני של היהדות, אך יחד עם זאת הצתת כנסית 'לחם ודגים' בסמוך לכינרת הייתה עברה חמורה. "הנצרות היא בהחלט אויב רוחני שלנו מכיוון שהיא אלילות, ואלילות זו גוררת קלקול מעשי קשה. סבלנו קשות במשך ההיסטוריה מהנצרות. גירושים, פוגרומים, עינויים, צרות ועלבונות. כידוע גם הנאצים היו נוצרים", הוא אומר.

"גם היום, כשברוך השם יש לנו מדינה ואי אפשר להציק לנו, הנוצרים הם לא כל כך ידידנו", ממשיך הרב אבינר. "הקתולים חותרים תחת קיום המדינה על ידי סיוע לערבים ולארגוני טרור, הפרוטסטנטים מציפים אותנו במיסיונרים והליברלים טוענים שצריך לתת חלקים מהמדינה לערבים, ושוכחים שיש לערבים שטח גדול בהרבה מהגודל של מדינת ישראל".

עם זאת, מבהיר הרב אבינר, "הצתה אינה הדרך להילחם באויב הזה. זה לא מועיל במאומה ומקלקל. חז"ל אמרו כבר לא להחריב בית עבודה זרה מכיוון שנאלץ לבנות אותו מחדש".

"אלו שעשו את מעשה הוונדליזם חושבים שזה יישאר ככה?", תוהה הרב אבינר. "מדינת ישראל תצטרך להוציא כספים, לבנות ולהתנצל. מה יותר גרוע, שתהיה כנסיה ואנחנו נשתוק ונעלים עין או שבמו ידינו נבנה להם ונתנצל? זו גרימת עברה יותר גדולה".

הרב אבינר מסביר כי המחאה צריכה להיות בהחרמת אירועים תרבותיים שהנוצרים מקיימים בארץ, וכן לא לקבל מהם תרומות. "צריך להתאזר בסבלנות ולא לפגוע בהם. אסור להשתתף באירועים תרבותיים נוצריים שמציפים את הארץ ובנוסף לא להיות קבצן. איפה כתוב שאדם צריך להיות שנורר ולקבל כסף מנוצרים?".

בתגובה ישירה לדברים שאמר הרב אקשטיין, אומר הרב אבינר, "יש לרב אקשטיין ארגון שאוסף כסף נוצרי ומחלק אותו. הוא מחפש לגיטימציה, אבל בארה"ב, שם מכירים את הנוצרים, אף גוף, דתי או חילוני, לא רוצה לקבל את הכסף הזה. כל הרבנים הגדולים נגד קבלת כסף נוצרי וכך גם הרבנות הראשית פסקה. אך לא מדובר בלגיטימציה לפגיעה בכנסייה כלשהי".