אלף טון גפילטע-פיש בדרך לשולחנות החג

על פי נתוני משרד החקלאות, בחודש תשרי עומדת צריכת הדגים בישראל על 1.8 קילוגרמים לנפש. כ-50% מצריכת הדבש השנתית – בראש השנה

חדשות כיפה אורי פולק, כיפה 03/09/12 18:25 טז באלול התשעב

אלף טון גפילטע-פיש בדרך לשולחנות החג
יחצ, צילום: יחצ

אתם עוד לא ממש יודעים איפה תהיו בראש השנה, אבל ככל הנראה שתפגשו, בדרך זו או אחרת, את מאכל החג: הגפילטע-פיש האימתני. על פי נתונים שמפרסם היום (ב') משרד החקלאות, בחודש תשרי עומדת צריכת הדגים בישראל על 1.8 קילוגרמים לנפש - זאת לעומת כ-11 ק"ג דגים לנפש לשנה בממוצע.

בחודש תשרי, על פי הנתונים, נצרכים בישראל כ-1,000 טונות של דגי קרפיון בישראל - זאת לעומת 350 טונות ביתר חודשי השנה. גם דגי האמנון זוכים לפופולאריות בחודש תשרי, כשמהם צורכים הישראלים 850 טון לעומת 500 טונות ביתר השנה.

מלבד הדגים, גם הרימונים חוגגים בראש השנה, עם צריכה של כ-6,000 טונות רימונים במהלך תשרי. בממוצע אוכל אזרח ישראלי כשלושה רימונים בשנה. במשרד החקלאות מעריכים כי 50% מצריכת הדבש בישראל מסתכמת בחגי תשרי, בעיקר בראש השנה, כשבסך הכל מדובר בכ-2,000 טונות דבש.