המצב הקשה בצפון מתחיל לגרום לראשי הקואליציה לאבד סבלנות, ולאחר עוד סדרת פגיעות קשות של רחפני נפץ בלבנון וביישובי הצפון, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קרא לראש הממשלה לחזור לתקוף בעוצמה בלבנון. במענה לשאלת "חדשות כיפה" בנוגע למשא ומתן של ארה"ב מול איראן, השר קרא לנתניהו להציב לטראמפ קווים אדומים. "אנחנו צריכים להבהיר לנשיא דונלד טראמפ שיש דברים שישראל לא יכולה לקבל".
"תתקשר לטראמפ, תגיע אליו ודפוק על השולחן"
בן גביר הוסיף: "אזעקות, כלי טיס לא מאוישים, רחפני נפץ - את המציאות הזאת אסור לקבל, ואסור לנרמל. אנחנו כבר יודעים איך זה נגמר כשמכילים ומסתגלים לשגרת טרור. לא הפעם. הטרלול הזה צריך להיפסק עכשיו. אני קורא לראש הממשלה - תרים טלפון, תתקשר לטראמפ, תגיע אליו ודפוק על השולחן".
"תבהיר שמדינת ישראל - לא מוכנה לקבל, לא מוכנה להכיל. תבהיר שאנחנו לא מוכנים להמשיך מערכות - אלא לנצח אותם. צריך להוריד את החשמל בלבנון, לכבוש עד הזהראני, ואפילו יותר מכך ולחזור למלחמה עצימה. מדינת ישראל לא יכולה לספוג ולהכיל, לספוג ולהכיל. אני אומר לראש הממשלה תעצור את זה עכשיו והפעם בכל העוצמה, עד להשמדת האויב".