רה"מ לשעבר נפתלי בנט הכריז היום (א') על צירופה של מנכ"לית משרד האוצר ומשרד התחבורה לשעבר קרן טרנר לרשימת מפלגתו "בנט 2026", וכן על צירופה של לירן אבישר בן חורין, לשעבר מנכ"לית משרד התקשורת. מיד עם היוודע דבר הצטרפותה, היו בשורות תומכי הקואליציה מי שמיהרו לתקוף את בנט על ציורפה של טרנר.
למרות אותן ביקורות, מקרי העבר מעידים שדווקא לשר סמוטריץ' ולטרנר עבר משותף וניכר כי השניים רחשו כבוד רב אחד כלפי השני. בשנת 2020, שר התחבורה היוצא דאז שיבח את מנכ"לית משרד התחבורה באותה העת וגם טרנר לא חסכה במילים חמות על סמוטריץ'.
סמוטריץ' ורגב במהלך טקס החילופים צילום: Yonatan Sindel,Flash90
"ההתאהבות שלך במשרד או ההתאהבות של כל עובדי המשרד בך"
בדבריו על טרנר, בטקס חילופי המנכ"לים, אמר סמוטריץ': "מאחורי המנוע שנקרא ממשלה יש עובדי ציבור מעולים ומסורים. למשובחת שבהם קוראים קרן טרנר אייל, מנכ"לית משרד התחבורה. קרן אשת מקצוע מעולה, אנושית ומוכשרת ברמות על, מסורה כולה לאזרחים ומורידה לביצוע מקצועי את מדיניות המשרד".
זמן קצר לאחר מכן, בטקס חילופי השרים במשרד התחבורה, דיברה גם טרנר בשבחו של השר סמוטריץ' ופרגנה לו: "הבטחנו לך שאתה הולך להתאהב במשרד. אני לא יודעת מה קרה מהר יותר, ההתאהבות שלך במשרד או ההתאהבות של כל עובדי המשרד בך. בצניעות, בחכמה, בחריצות, בסבלנות ובסגנון האותנטי והאנושי כל כך שלך ישבת עם כולנו כדי ללמוד ולהבין בתחום. כל אחד מכל עובדי המשרד הרגיש שיש לך זמן בשבילו".
יריבות במערכת הבחירות
השניים, סמוטריץ' וטרנר, שידעו לעבוד בעבר באופן מקצועי בשיתוף פעולה ופרגון הדדי, יאלצו כעת להתמודד בבחירות אחד למול השנייה. כך, נותר לראות ככל שנתקרב למועד הבחירות האם הדעה המקצועית של כל אחד כלפי השני תשאר כמו שנשמעה בעבר, או תשתנה בעקבות היריבות הפוליטית.