שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט היום (ה') על מינויו של ח''כ צבי סוכות ליו''ר ועדת החינוך, זאת בניגוד למינוי שסומן - של סגן יו''ר הכנסת משה סולומון שהיה מועמד לתפקיד. ממידע שהגיע לידי "חדשות כיפה" דרמה שהתנהלה מאחורי הקלעים הובילה לשינוי: "שקוף לגמרי למה - ההתבטאויות על חוק הגיוס".
התבטאויות בעניין חוק הגיוס יגרמו לכך "שיעשו שרירים"
"זה לא נאמר בפה, אבל נאמר בכל צורה אפשרית" תיאר גורם במפלגת הציונות הדתית את השינוי במינוי. בנוסף, מעדויות ל"חדשות כיפה", גורמים בכירים בש"ס ציינו לפני כשבועיים, כי מבחינת ש''ס סולומון הינו המומלץ לראשות הוועדה, אך לצד זאת הזהירו: התבטאויות בעניין חוק הגיוס יגרמו לכך "שיעשו שרירים", והמינוי יעמוד בספק.
זה שקוף - אבל אף אחד לא יגיד בשמו ובקול
מבדיקת "חדשות כיפה", על עניין מינוי סוכות לראשות ועדת החינוך, שמע ח"כ סולומון דרך התקשורת, ללא עדכון ושיחה מקדימה מול השר סמוטריץ'. מהלך מעורר תהייה נוכח כך שהיה מסומן כמועמד מוביל. התבטאויות של סולומון במהלך השבוע האחרון, כמו בפודקאסט "הכל פוליטי" של חדשות כיפה, בו התבטא בנחרצות בעניין החוק לגיוס חרדים, וכן דברים שאמר במהלך דיונים בוועדת חו"ב על עניין שילוב החרדים בשירות אזרחי, על כך שהשירות אינו מפיק תועלת לצבא - העלו את המתיחות בינו לבין הממשלה.
גורם נוסף במפלגת הציונות הדתית, מסר ל"חדשות כיפה": "זה שקוף, אבל אף אחד לא יגיד את זה בשמו ובקול. עכשיו זו שאלה האם סולומון יבין את הרמז ויחליט לעדן מסרים, או דווקא להגביר קו לוחמני".