ימינה והליכוד בהצעת חוק: העדפה מתקנת לבני מיעוטים שישרתו בצה"ל

איחוד כוחות בגוש הימין, מאז שימינה באופוזיציה, המפלגות קידמו הצעת חוק חדשה מבקשת להעניק עדיפות בשירות המדינה לבני המיעוטים ששירתו בצה"ל או בשירות לאומי

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/07/20 07:18 י בתמוז התשפ

ימינה והליכוד בהצעת חוק: העדפה מתקנת לבני מיעוטים שישרתו בצה"ל
צילום: ללא

הצעת חוק חדשה של הקואליציה והאופוזיציה מבקשת לקבוע כי בני מיעוטים: דרוזים, בדואים, מוסלמים, נוצרים ועוד, אשר שירתו בצה"ל או בשירות לאומי, יזכו להעדפה מתקנת בשירות המדינה לפני מיעוטים שלא שירותו בצה"ל.

תיקון הצעת החוק שמוצע על ידי ח"כ אופיר סופר (ימינה) יחד עם ח"כ קטי שטרית (הליכוד), מבקש לתקן עוול היסטורי לפיו בן מיעוטים שלא שירת בצה"ל או בשירות לאומי זכה להעדפה מתקנת בשירות המדינה בדיוק כמו בן מיעוטים ששירת בצה"ל. כעת עם קידומו של התיקון לחוק, יתועדפו בני מיעוטים ששירותו בצה"ל בשירות המדינה על פני מיעוטים אחרים.

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "במדינת ישראל חיים בני מיעוטים, שבחרו לקשור את גורלם בגורל המדינה,  שמקדישים ממיטב שנותיהם לשירות בצה"ל ובשירות האזרחי, לעיתים רבות תוך הקרבה חברתית ומשפחתית גדולה. חלקם מופלים לרעה באזור מגוריהם, חלקם סובלים מאלימות והסתה ולו רק מהסיבה שהם בחרו לשרת את מדינת ישראל ולהשתלב בה. לאור זאת, מטרת התיקון בקבלה לעבודה בשירות המדינה תהיה למי ששרתו בשירות סדיר, או בשירות לאומי, כמוגדר בחוק קליטת חיילים משוחררים. תיקון זה הינו תיקון חברתי מתבקש שיעודד השתלבות הוגנת בחברה הישראלית. ושואף ליצור צדק והוגנות חברתית, כלפי אלה שבחרו לשרת".


להורדת הקובץ

ח״כ אופיר סופר (ימינה) אמר עם הגשת החוק: ״השירות בצה"ל ובשירות הלאומי אזרחי בקרב בני מיעוטים אינו דבר מובן מאליו. באופן אבסורדי דווקא אלו שמתנדבים לשירות משמעותי בצה"ל ובחברה האזרחית- נותרים מאחור כיוון שיציאתם ללימודים או כניסתם למעגל העבודה מתאחרת, ועל כן מטרת תיקון  החקיקה היא להביא להעדפה מתקנת המתעדות את המשרתים- ובכך לייצר העדפה מתקנת שתעודד את גיוס בני המיעוטים לצה״ל ולחברה האזרחית".

חברת הכנסת קטי שטרית (הליכוד) הוסיפה: "הצעת החוק מבקשת לחזק את הציבור הלא יהודי שתורם למדינה. השבוע ביקרתי בצפון, שם פגשתי את בני המגזר הבדואי שמתגייסים בהמוניהם לצבא ולשירות האזרחי ורבים מהם שכלו בני משפחה בהגנה על מדינת ישראל. לא ייתכן שהם יהיו האחרונים בתור להתקבל למשרות ציבוריות. בטוחני שההצעה תעשה עמם חסד ואף תעודד מגזרים נוספים להשתלב בחברה הישראלית".

יו"ר תנועת "אם תרצו" מתן פלג שתנועתו יזמה את הצעת החוק הוסיף כי: "חיזוק ועידוד בני מיעוטים הפועלים להשתלבות בחברה הישראלית, הוא תנאי להמשך קיומה של ישראל כמדינה ציונית-יהודית ודמוקרטית. כדי להמחיש זאת, חלה עלינו החובה ליצור תמריצים אמיתיים לאלו המשרתים בצה"ל ובשירות אזרחי לאומי ולא להסס להעלותם על נס, ביחס לקוראים לבדלנות ולמלחמה במדינת ישראל".

פלג הדגיש כי: "העמדת בני המיעוטים המהווים סמל להשתלבות בראש סולם ההעדפה המתקנת הוא צעד מתבקש ובסיסי ביותר למען עידוד ההשתלבות וחיזוק היחסים החברתיים בארץ. מדינה הרוצה לשרוד במזה"ת לא יכולה להתייחס בשוויון נפש ובאדישות כלפי כלל המרכיבים הרוצים בטובתה. זהו יום היסטורי שיהווה נדבך נוסף בקירוב בני המיעוטים לחברה הישראלית".