עסקים כרגיל: ח"כ סלומיאנסקי יחזור לנהל את וועדת חוקה

ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) מתכוון לשוב בשבוע הבא לניהול ועדת החוקה בכנסת, זאת על אף חקירת המשטרה בעניינו. ח"כיות ממרצ פנו ליו"ר הכנסת בבקשה למנוע ממנו את החזרה לתפקיד: "הזניה והגחכה של הדיונים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/06/17 21:10 י בסיון התשעז

עסקים כרגיל: ח"כ סלומיאנסקי יחזור לנהל את וועדת חוקה
סלומיאנסקי, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

יו"ר ועדת החוקה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) יחזור השבוע לנהל את ישיבות ועדת החוקה בכנסת. ח"כ סלומיאנסקי השעה את עצמו מניהול הוועדה לאחר שנחשפו  הטענות נגדו. בשבוע שעבר הוא נחקר באזהרה במשטרה, בחשד לביצוע עבירות של הטרדה מינית ומעשים מגונים בנשים.

בעקבות כוונתו של סלומינסקי לשוב לניהול דיוני הוועדה, חברות הכנסת זהבה גלאון, מיכל רוזין ותמר זנדברג (מרצ) העבירו פנייה דחופה ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, בו קראו להשעות את סלומינסקי באופן מידי מראשות הוועדה. "לא מתקבל ולא סביר כי בעודו מצוי בחקירה פלילית בהאשמות חמורות אלה ימשיך לנהל ועדה כלשהי בכנסת", טענו הח"כיות.

עוד כתבו הח"כיות כי "המשך כהונתו כיו״ר הוועדה בשלב זה תביא להזניה ולהגחכה של הדיונים. כמו כן יהיה מדובר בקלות ראש בנוגע לעבירות הקשות כביכול שנעשו נגד נשים, שכעת ימצאו את עצמן נוכחות בוועדה שמנהל מטרידן ועבריין לכאורה".