צה"ל מודיע: חיסלנו את ראש מחלקת המבצעים בחמאס

צה"ל ושב"כ הודיעו כי גמאל אבו סעיד, בכיר חמאס שהחזיק את עומר שם טוב בשבי, חוסל בתקיפה בעזה. בתקופה האחרונה קידם פיגועים ופעל לשיקום יכולות הארגון

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/11/26 17:36 כד בחשון התשפז | עודכן בתאריך 04/11/26 17:47

עקבו אחרינו בגוגל

צה"ל ושב"כ הודיעו היום (ד') כי חיסלו בתחילת השבוע את גמאל אבו סעיד, ראש מחלקת המבצעים במודיעין הצבאי של חמאס, בתקיפה אווירית בעיר עזה. אבו סעיד היה אחראי במהלך המלחמה להחזקתו בשבי של עומר שם טוב, שנחטף לרצועת עזה במהלך מתקפת 7 באוקטובר ושוחרר בהמשך.

מקור ידע משמעותי

על פי הודעת צה"ל ושב"כ, אבו סעיד מילא לאורך השנים שורה של תפקידים בכירים בארגון הטרור, בהם מפקד גדוד נ"ט ואחראי על ההתמחויות הצבאיות בחטיבת מחנות המרכז. נוסף על כך, היה אמון על הכשרת פעילי טרור מחוץ לרצועת עזה ועל הקשר של חמאס עם מדינות שונות. בצה"ל הגדירו אותו כמקור ידע משמעותי עבור הארגון.

צה"ל מודיע: חיסלנו את ראש מחלקת המבצעים בחמאס
הבכיר שחוסל, צילום: פלאש 90 וקנבה

במערכת הביטחון ציינו כי לאורך המלחמה, ובמיוחד בתקופה האחרונה, פעל אבו סעיד לשיקום יכולות חמאס ולקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. בעקבות פעילותו הוחלט לחסלו מהאוויר. בצה"ל ובשב"כ הדגישו כי הכוחות ממשיכים לפעול בהתאם להסכם ולהסיר כל איום ביטחוני.