הורמוז נסגר, 6 מדינות ערביות הותקפו: לילה של אש בין ארה"ב לאיראן

לילה של הסלמה במזרח התיכון: ארה"ב תקפה 140 יעדים באיראן לאחר שטהרן סגרה את מצר הורמוז ושיגרה טילים לעבר ספינות. איראן השיבה בירי לעבר בסיסים אמריקניים בשש מדינות באזור

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/07/26 07:21 כז בתמוז התשפו | עודכן בתאריך 12/07/26 07:34

הורמוז נסגר, 6 מדינות ערביות הותקפו: לילה של אש בין ארה"ב לאיראן
לילה של אש, צילום: shutterstock

לילה מתוח במיוחד עבר על המזרח התיכון, לאחר שארה"ב תקפה 140 יעדים באיראן אחרי שטהרן סגרה את מצר הורמוז וירתה לעבר שתי ספינות באזור. בתגובה לתקיפות האמריקניות, הרפובליקה האסלאמית שיגרה טילים לעבר בסיסים של צבא ארה"ב בקטאר, איחוד האמירויות, ירדן, כווית,עומאן ובחריין.

איראן תקפה ב-6 מדינות ערביות

העימות הנוכחי החל לאחר שחיל הים של משמרות המהפכה תקף הלילה שתי ספינות, הודיע על סגירת מצר הורמוז עד להודעה חדשה והצהיר כי שום כלי שיט לא יורשה לעבור בו. כעבור כשעה צבא ארה"ב החל בתקיפות באיראן, הסבב השלישי בשבוע האחרון. "איראן קיבלה הזדמנות נוספת להפגין דבקות במזכר ההבנות, אך שוב לא עשתה זאת", נמסר מטעם פיקוד המרכז.

בתגובה, איראן פתחה במתקפה נגד 6 מדינות במזרח התיכון: קטאר, איחוד האמירויות, ירדן, כווית,עומאן ובחריין. בין היעדים שהותקפו על ידי טהרן נמצאים בסיסי חיל האוויר האמריקני אל עודייד בקטאר והנסיך חסן בירדן ונמל דוקום בעומאן.

ברקע ההסלמה בין ארה"ב לאיראן, וושינגטון דורשת מטהרן להתחייב להפסקת התקיפות נגד ספינות ולהבטיח מעבר חופשי במצר הורמוז. במקביל נמשכים המאמצים הדיפלומטיים, בהובלת עומאן וקטאר, להציל את מזכר ההבנות ולהחזיר את הצדדים לשולחן המו"מ, אף שהמחלוקות סביב תוכנית הגרעין, הסנקציות והשליטה במצר נותרו בעינן.