במחלק פשיעה מקוונת של ימ"ר ירושלים נעצרו שלושה צעירים בחשד להונאה וסחיטה מינית ברשת. החשודים התחזו לצעירה באתרי היכרויות ושירותי מין, פנו לקורבנות באינטרנט ודרשו מהם כסף תחת איומים, תוך איום בפרסום פרטיהם האישיים. עשרות קורבנות נפלו למזימתם והחשודים גרפו אלפי שקלים.
בשלב זה התקבלו לפחות 15 תלונות רשמיות על מעשיהם
חקירת המשטרה התנהלה בחשאיות וכללה שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים, שהובילו לחשיפת שלושת החשודים - חייל ושני תושבי הצפון. ממצאי החקירה מעלים כי הם פעלו בשיטה דומה כלפי עשרות קורבנות נוספים מכל רחבי הארץ, ובשלב זה התקבלו לפחות 15 תלונות רשמיות על מעשיהם.
לאחר מעצרם, החשודים נחקרו והובאו להארכת מעצר בבית המשפט בירושלים. המשטרה מדגישה את חומרת העבירות וקוראת למי שנפלו קורבן לפרופילים מזויפים לפנות מיידית. במקביל, ניתנות הנחיות לציבור להימנע ממגע עם גורמים לא מזוהים ברשת ולהגן על פרטיותם האישית.