המשטרה חשפה את אימפריית הסמים של טלגראס: ראש הרשת נעצר בחו"ל

המשטרה חשפה התארגנות של כ-10,000 סוחרים בעולם ובישראל שסיפקו סמים למיליוני צרכני סמים באמצעות טלגראס העולמי. מעצרים נרחבים בארץ ובחו"ל. המשטרה: "פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/03/19 10:47 ה באדר ב'

המשטרה חשפה את אימפריית הסמים של טלגראס: ראש הרשת נעצר בחו"ל
צילום: shutterstock

ההמשטרה תפסה קבוצת ישראלים, המונה אלפי חברים ברחבי העולם, שפיתחה רשת של סחר בסמים באפליקציית טלגראם בשם 'טלגראס', שמכרה גראס, הרואין וקוקאין ברשת החברתית. 

"בשעות הבוקר נעצרו 42 חשודים לחקירה באזהרה, כולל בחו"ל, בחשד למעורבות בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר והספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, קשירת קשר לפשע במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס וכן עבירות נוספות", כך נמסר ממשטרת ישראל.

לאחר תקופת החקירה הסמויה, כעת החקירה עוברת לשלב גלוי. בהמשך היום יוחלט האם להביא את החשודים לדיון בהארכת מעצרם בפני שופט, בבית המשפט השלום בראשון לציון. ישראלי שניהל את הרשת נעצר באוקראינה, ובשעה זו הוא נחקר במדינה ובימים הקרובים יוסגר לישראל. גם בגרמניה ובארה"ב בוצעו מעצרים, לאחר ששוטרי משטרת ישראל פעלו בשבועות האחרונים במדינות, וביצעו מעצרים בבתי החשודים.

מהמשטרה נמסר עוד: "מדובר בפרשה בינלאומית שעניינה הפעלת ארגון פשיעה ברשת בעל תשתיות בארץ וברחבי העולם המנהל רשת לסחר בסמים מסוכנים בד בבד עם ביצוע עבירות נוספות".

"מחומר החקירה עולה כי חברי הארגון ניהלו את פעילותם הפלילית על גבי אפליקציית העברת המסרים 'טלגרם' כאשר משטרת ישראל הצליחה לחשוף את האנונימיות של חברי הארגון אשר פעלו מעל פלטפורמה זו, באמצעותה נוהלו עשרות קבוצות וערוצי תקשורת אשר שימשו זירה לסחר, תיאום וניהול של כלל פעילות הארגון. מדובר כיום באחת התשתיות המשמעותיות והמרכזיות לסחר בסמים מסוכנים בישראל וכאמור חברים בה עשרות חברי הנהלה במדרגי בכירות שונים, אלפי סוחרים ועשרות אלפי משתמשים והפעילות המשטרתית הסירה את האנונימיות שאפיינה את פעילות הארגון".

לפי המשטרה, "חברי הרשת פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, באופן מאורגן ושיטתי לאורך תקופה ארוכה, כשהם מצליחים לסחור בסמים מסוכנים מסוגים שונים בהם: קוקאין, MDMA ואקסטזי בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה, כשלכל חבר בארגון תפקיד ייחודי וברור שנועד לקדם ולאפשר את פעילות הארגון, להגדיל את היקפי הסחר, להעניק שירות למשתמשים ולהגדיל את ההכנסה הכספית ובכך להגדיל את השכר אותו הוא מקבל בעבור פעילותו. השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים, תוך הסוואת מקור הכספים. על פי המידע שבידי החוקרים, הסמים המסוכנים סופקו באמצעות פלטפורמת טלגראס גם לקטינים".

עו"ד שי רודה, המייצג את אחד החשודים, אמר בתגובה: "מרשי מכחיש את החשדות נגדו, וטוען כי שמו השתרבב לפרשה בטעות. אני מאמין שהוא ישוחרר בסיום החקירה שלו".

עו"ד איתי רוזין, המייצג חשוד נוסף בארגון, מסר: "ללקוח שאני מייצג אין כל קשר לפרשה ואנחנו בטוחים שבסיום החקירה הוא ישוחרר לביתו".