הלוחמים השחיתו רכוש פלסטיני - המג"ד קיבל עונש מאלוף הפיקוד

במהלך פעילות צה"ל בדהיישה, לוחמים ריססו גרפיטי והשחיתו ציוד, פעולה שחרגה מההוראות. תחקיר שנערך הוביל להדחת מ"פ והערה פיקודית למג"ד, בנוסף להדחה של לוחמים ומפקדים נוספים

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/04/25 13:01 י בניסן התשפה | עודכן בתאריך 08/04/25 13:23

הלוחמים השחיתו רכוש פלסטיני - המג"ד קיבל עונש מאלוף הפיקוד
לוחמי צה"ל ביהודה ושומרון, למצולמים אין קשר לנאמר | , צילום: דובר צה"ל

במהלך פעילות לסיכול טרור בדהיישה שבחטיבת עציון בשבוע שעבר, לוחמי צה"ל ריססו כתובות גרפיטי על מבנים בכפר והשחיתו ציוד, פעולה אשר חורגת מהנהלים ומהפקודות שניתנו. הפעילות הופסקה באופן מיידי והגרפיטי שנעשה כוסה. האירוע נחקר על ידי מפקד אוגדת איו"ש ומפקד חטיבת עציון, והוצג למפקד פיקוד המרכז. המפקד סיכם כי מדובר באירוע חמור המנוגד לרמה המקצועית והערכית הצפויה מחיילי צה"ל.

אירועים לא ערכיים במלחמה יטופלו בחומרה

האירוע טופל על פי ממצאי התחקיר ומדיניות הרמטכ"ל, לפיה תופעות של משמעת ואירועים לא ערכיים במלחמה יטופלו בחומרה. למפקד הגדוד נרשמה הערה פיקודית על אחריותו הכוללת על הכוחות, ומ"פ שנכח באירוע הודח. בנוסף, מ"פ נוסף קיבל הערה על התנהלותו. בנוסף,, הודחו שני מפקדים וחיילים שהיו מעורבים והמחלקה המעורבת פורקה.