פוליטיקאים מצייצים

הפוליטיקאים במאמץ של הרגעים האחרונים כדי לגייס את תומכים בפייסבוק. זו לא הייתה מערכת הבחירות הראשונה בעידן הפייסבוק, אבל זו הפעם הראשונה בה הפייסבוק הפך לחזית. סיכום שבועי

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/01/13 09:04 י בשבט התשעג

פוליטיקאים מצייצים

הימים האחרונים שקודמים לקלפיות תופסים את הפוליטיקאים שלנו במתח ואינטנסיביות שיכולות לאפיין רק את הדקה ה-90. וזה יפה, כי קצב הפרסום גדל בהתמדה (כשקצב ההתייחסויות לגולשים יורד בהתמדה). אלו לא הבחירות הראשונות בעידן הפייסבוק, אבל זו כנראה הפעם הראשונה בה הפייסבוק הופך לזירה כה פעילה ומשפיעה, כזו שהצליחה להפוך את נפתלי בנט מיו“ר מפלגה בינונית ומטה למי שמתמודד, בסקרים, על תואר המפלגה השלישית בגודלה. ניתן רק להמתין ליום הבוחר ולראות האם ה“באזז“ בפייסבוק אכן מגיע לידי ביטוי גם לקלפיות - וזו החידה הגדולה שאת פתרונה נגלה רק מחר בערב.

ההברקה השבועית של בנט, איך לא, הייתה להשתמש בפייסבוק ככלי למענה ישיר מול אמצעי התקשורת. ובנט התמודד לא מעט עם ביקורת (ושבחים) מכל הכיוונים במהלך השבוע האחרון. לא רק מאמצעי התקשורת, גם מפוליטיקאים שמתחו עליו ביקורת מימין ומשמאל. ובנט, כמו בנט בפייסבוק, ידע לתת לדברים את הפרופורציות המתאימות. היו לא מעט פוסטים, אבל אחד, קצר במיוחד, בלט בתשומת לבם של הגולשים השבוע - לתשומת לבה של הגולשת ציפי לבני.

גם איילת שקד התייחסה לאירועי הימים האחרונים בעמוד הפייסבוק האישי שלה. היא אמנם התעלמה בנחמדות מחשיפת כיפה שהוכיחה כי שקד בעד נישואין אזרחיים לפסולי חיתון והתעלמה מהביקורת שמתחה עליה ש“ס בנושא הזה, אבל נניח לה בינתיים ונתמקד בניסוחים ”העדינים“ של שקד, מול הביקורת התקשורתית.

השבוע הזה היה די חלש מבחינת הרב שי פירון, מספר 2 ברשימת ”יש עתיד“. כנראה שהרב פירון היה עסוק מעל ומעבר בחוגי בית. אולי. על כל פנים, בפוסט אחד שלפני שבת, סיפר הרב פירון על כך שהוא בדיוק מבשל ”מקלובה משובחת, כבד ביין, קרפצ‘יו ועוד“. ומה הוא שומע ברקע? את החדש של יונתן רזאל, כמובן. נפלא.

כולם נפרדו השבוע מרון נחמן ז“ל, ראש עיריית אריאל, אבל מי שעשה זאת טוב מעולם היה ח“כ אורי אריאל, שהעלה תמונה משותפת שלו עם נחמן - אי שם מימי העלייה לקרקע לאריאל. ”הכרתי את רון לפני למעלה מ- 30 שנה, לפני העלייה לקרקע באריאל, והוא היה לי לחבר קרוב. הכרתי איש אמת אשר עמד על עקרונותיו ואמונותיו כברזל יצוק, איש ארץ ישראל השלמה“, כתב אריאל.

אורי אורבך ”העז“ לקוות שמפלגתו, ”הבית היהודי“, תהיה השנייה בגודלה בכנסת הבאה. לחבריו בפייסבוק הוא כתב שזה ”אפשרי לעבור את מפלגת העבודה“. האם הוא צודק? ימים יגידו. בינתיים, אורבך כדרכו ניסה להתייחס להתקפות על מפלגתו מימין ומשמאל, כפי שרק אורבך יכול.

הרב אלי בן דהן, שמחזיק פרופיל פייסבוק פעיל למדיי (בעיצוב שונה משל בנט ודומה יותר לשל אורי אריאל - כנראה שרק בעיצוב הפייסבוק יש עדיין זכר ל“תקומה“), גילה השבוע לחבריו בפייסבוק את הסיבה האמיתית בגינה נכנס לפוליטיקה. אלו הם, כמובן, הפערים החברתיים בישראל. ”עלינו לתת שוויון הזדמנויות ולצמצם הפערים החברתיים באמצעות חינוך טוב יותר על ידי מתן הזדמנות שווה לכל ילד בתחילת דרכו בחיים. על הממשלה לתת עדיפות משמעותית לאזורי הפריפריה כדי ליצור שוויון זה“, כתב הרב בן דהן, שציין כי ”חיזוק הפריפריה נוגע כמובן גם לעזרה בדיור ולרפורמה בתקציב התרבות שתחולק בין כל תושבי הארץ“.

אלעזר שטרן, חבר ”התנועה“ שכמעט בכל מצב יהיה בקרוב לחבר כנסת מן המניין, ניסה לקרוא לדתיים ”לצאת מהקופסא“. בחוג בית שקיים, שאל: ”האם מישהו שם לב שלעמרם מצנע אמנם יש זקן, אבל אין לו כיפה וציצית?“. שמנו לב, אבל הבנו את הפרנציפ.