איך מגיעים ?

הגעתם לשלב בו הלידה התחילה וצריך לצאת לבית החולים. יעל גריינר מפרטת את כל האופציות השפויות להגעה לבית החולים ומה עושים אם נתקעים באמצע הדרך

חדשות כיפה יעל גריינר 31/01/12 18:20 ז בשבט התשעב

איך מגיעים ?
naamanus-cc-by-nd, צילום: naamanus-cc-by-nd

אחת השאלות שמדאיגות גברים רבים היא איך להגיע לבית החולים? מדי פעם יש סיפורים על כאלה שנתקעו בפקק תנועה וילדו באמצע הכביש ואמנם תמיד בסוף יש בעיתון צילום של זוג מחייך עם תינוק שמנמן אבל רק המחשבה על הריפוד שיתלכלך באוטו עשויה להוציא חלק מהגברים מדעתם... שמעתי פעם על בעל דתי ממרכז הארץ שלפני שנים לא רק שיילד את אשתו ברכב בלית ברירה אלא שחשב שקריטי לחתוך את חבל הטבור מייד ומכיוון שלא הייתה לו סכין היגיינית הוא שבר בקבוק זכוכית שהיה לו ברכב וכך חתך, אז כדי להימנע מדברים כאלה נעשה כאן קצת סדר. חשוב רק לציין שאם אשתך יולדת במושב האחורי חיתוך חבל הטבור אסור ממש ויכול לסכן חיים- אל תעשה זאת בשום אופן בעצמך וחכה להגעת צוות מד"א שיסייע בעניין, ואפילו עדיף להמתין לבית החולים ולתת רק למיילדת או רופא לחתוך את חבל הטבור.

בהנחה והחלטתם שהלידה כבר בשלב שבו צריך לצאת לבית החולים לרשותכם כמה אפשרויות. קודם כל צמצמנו את מספר כלי התחבורה האפשריים למינימום תוך דחיית האוטובוס עקב הדרת נשים, אופניים עקב בעיית השמירה על שיווי המשקל או הסאגווי האסור לנשים בהיריון ונשארנו עם 3 אפשרויות מעשיות:

רכב פרטי- הכלי ההגיוני ביותר והסביר ביותר לרוב האנשים, חסרונו בכך שאתה כנהג לא תהיה זמין לתמוך באשתך אם אתה רוצה לנהוג בבטיחות ובצורך להחנות את הרכב בבית החולים, יתרונו בהזדמנות חד פעמית לנסוע ממש מהר וגם אם יעצור אותך שוטר אז לא תקבל דו"ח. אם תמיד חלמת לעבור בכל הרמזורים האדומים יכול להיות שזו ההזדמנות שלך, אבל זכור שאם תצאו בזמן הסיכוי שתצטרך למהר עד כדי כך מזערי ושעדיף ללדת באוטו על פני להיות מעורבים בתאונת דרכים (בייחוד בשעת לידה...). חשוב לזכור להקפיד מראש על די דלק במיכל, חניה עם חזית ליציאה, תכנון מסלול קצר ולא יזיק אם תשימו מאחור כמה מגבות ושמיכה ליתר ביטחון. אם אתם חוששים מלכלוך הריפוד אפשר לפרוש על המושב מפת ניילון של שבת (כן, אותה אחת שאתם פורשים על שולחן השבת כדי שיהיה קל לאסוף את הפירורים אחרי הארוחה) שעליה כדאי להניח מגבת בשביל הנוחות. שמעתי גם על מישהי שלבשה שקית זבל כדי שאם ירדו לה המים באמצע הנסיעה הם לא יזלו...

מונית- הכלי הנוח אם אתם לא רוצים לנהוג תחת לחץ ולהיות פנויים לתמוך באשה, חסרונו המרכזי בהיעדר זמינותו בחלק מהמקומות, הצורך להמתין לנהג בתקווה שלא יאחר ושימצא בקלות את הכתובת וגם בסופו של יום כשתרצה לחזור הביתה עייף ולחוץ שוב תצטרך למצוא מונית זמינה. יתרונו בזמינות שלכם לתמוך באשה וללא צורך לנהוג או לחפש חניה ובהגעה עד דלת הכניסה לבית החולים. חשוב לזכור לשמור מזומן בצד לתשלום, לשמור על טלפון של תחנה עם מספר מוניות גדול העובד גם בלילה ושל עוד תחנה ליתר ביטחון.

אמבולנס- הכלי המרגיע ביותר עבור גברים רבים עקב העברת האחריות לצוות רפואי ובכך יתרונו, שלא לדבר על הובלה עד למיטת חדר הלידה ולמי שרצה לשמוע פעם סירנה מבפנים אז הנה ההזדמנות. חסרונו בהוספת מרכיב לחץ והתערבות של צד שלישי בשלב שאולי עדיין לא נדרש, ואין לזלזל בחסרון זה כי במקרים רבים הלחץ שיופעל על האישה מעצם השימוש באמבולנס יכול להביא להחלשות הצירים ואף להעלמותם. באמבולנס הרכב הצוות, גילו ומקצועיותו משתנה וביישובים יש סיכוי גבוה שתפגשו את השכן המתנדב או בנו, מה שלא תמיד מתאים לכל אחת. חשוב לזכור להביא תעודת זהות.

כל אלה נכתבים עבור לידה בימי חול, כאשר מדובר בלידה בשבת ומועד ישנם שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון ועל כך כדאי שתשאלו את הרב שלכם.