איך חוזרים לעבודה אם התינוק לא מוכן לאכול מבקבוק?

חוזרת לעבודה? חוזרת ללימודים? רוצה לצאת לקפה? מה עושים כדי שהתינוק יהיה מוכן לאכול מבקבוק ולא רק לינוק?

חדשות כיפה אלינה ברקן 25/05/17 12:21 כט באייר התשעז

איך חוזרים לעבודה אם התינוק לא מוכן לאכול מבקבוק?
תינוק אוכל מבקבוק, צילום: shutterstock

בעידן בו אנו חיים נשים לומדות, עובדות, מפתחות קריירה וגם מגדלות ילדים.

כדי להצליח לעשות גם וגם וגם צריך לדעת כמה דברים:

אם אישה החליטה להניק והיא והתינוק שלה נהנים מההנקה, זה לא אומר שהיא צריכה לוותר על ההנקה אם היא חוזרת לעבודה במהלך תקופת ההנקה. זה כן אומר שיקל על שניהם מאד אם התינוק שלה ידע איך ויסכים לאכול מבקבוק.

הרבה נשים מפחדות שאם התינוק שלהן יאכל מבקבוק, הוא יעדיף בסופו של דבר את הבקבוק וידחה את השד.

 הן לא מפחדות סתם. אם תינוק מקבל הרבה בקבוקים ויחד עם זאת ההנקה לא הולכת כל כך טוב, יש סיכוי שהוא יעדיף את הבקבוק על פני השד. חשוב לציין שאם ההנקה יעילה, דחיית השד לא בהכרח תקרה בכלל.

אבל, מה קורה אם המצב הוא הפוך?

כל כך הרבה נשים שמניקות וההנקה טובה ומספקת (ומנחמת ומחבקת) נתקלות בבעיה ההפוכה של דחיית הבקבוק.

 על פניו זה לא נשמע כל כך רע, אבל עבור אישה שחוזרת לעבוד כשהתינוק שלה עדיין מקבל את כל/רוב האוכל שלו בהנקה, או שצריכה לצאת ללימודים ולהשאיר את התינוק עם מישהו אחר לכמה שעות, או סתם רוצה לצאת לכמה שעות בלי התינוק שלה זו בעיה מאד רצינית!

מי שלא עברה את זה לא יכולה להבין אבל מי שהיתה חייבת להשאיר את הילד שלה ל-8 שעות והילד לא היה מוכן לאכול את החלב השאוב (שהאמא עבדה מאד מאד קשה כדי להוציא) תבין איך זה מרגיש לבלות יום שלם בידיעה שהילד שלה צרח וצרח וצרח ולא משנה שהוא היה מאד רעב הוא פשוט לא הסכים לאכול.

זה לא בהכרח בגלל שהילד לא מסכים לאכול אלא יותר נכון לומר שהוא לא מצליח לאכול.

הוא פשוט לא מבין מה הוא אמור לעשות עם הדבר הזה שיש לו תחושה אחרת לגמרי בתוך הפה שלו וכדי להצליח לאכול ממנו הוא צריך לעשות תנועה אחרת לגמרי עם הפה שלו והוא לא מצליח! לא משנה כמה הוא רעב!

לכן, בכל יעוץ עם אישה אחרי לידה, אני מספרת לה על הדרך שבה ניתן למנוע את דחיית הבקבוק (במידה, כמובן, שחשובה לה האפשרות של האכלה מבקבוק. יש נשים שלא זקוקות/לא רוצות את האפשרות).

אני ממליצה על חשיפה לבקבוק (מכל סוג):

- מגיל שבועיים

- פעמיים בשבוע

- לתת לפחות 20 מ”ל של חלב שאוב ואז להמשיך בהנקה.

והכי חשוב- להתמיד לאורך זמן ולא לדלג על שבועות.

מספיק לא לתת בקבוק במשך שבוע אחד וכבר הילד עלול לדחות את הבקבוק.

זה שילד מוכן/מסוגל לאכול מבקבוק בגיל חודשיים, לא אומר שהוא ימשיך גם בגיל 4 חודשים (אם היתה הפסקה באמצע).

ובכל זאת, אם אתם חוששים שהתינוק יתרגל מדי לבקבוק ויעדיף את הבקבוק על פני ההנקה, כדאי לתת את הבקבוק באופן כזה שזרימת החלב לא תהיה קבועה ורצופה (כמו שקורה בהנקה).

אפשר לתת לתינוק לאכול מהבקבוק ואחרי כמה מציצות (10-15) להטות את הבקבוק כך שכל החלב יצא מהפטמה והתינוק ימצוץ את הפטמה של הבקבוק לכמה מציצות בודדות מבלי שיצא ממנה חלב ואז שוב להטות את הבקבוק כך שהחלב יחזור אל תוך הפטמה והתינוק ימשיך למצוץ ויקבל עוד חלב. אם ממשיכים כך במהלך כל הארוחה מהבקבוק, יורדים הסיכויים להעדפת אכילה מבקבוק על פני ההנקה.

בהצלחה לכל המניקות שחוזרות לעבודה, ללימודים וליוצאות לערב מהנה עם החברות או עם בן הזוג!

 

אלינה ברקן היא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC, דיאטנית קלינית B.Sc, יעוץ הנקה בבית היולדת או בבית החולים, מגיעה למודיעין, יישובי מבואות ירושלים, ירושלים, מעלה אדומים, גוש עציון

rebarkan@gmail.com, 052-8620402