פאנליסט "הפטריוטים" מתפוצץ: "ההופעה האחרונה שלי בערוץ"

לאחר האירוע הבוקר בחדשות 12 ושורת הגינויים, אבישי בן חיים פרסם סרטון שבו נראה אדם דוחף אותו במהלך הופעתו האחרונה בערוץ 13 וטען כי התקיפה לא זכתה לגינויים: "בסוף זה יגיע לפגיעה פיזית בעיתונאי? זה כבר קרה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/07/26 17:13 יד באב התשפו

פאנליסט "הפטריוטים" מתפוצץ: "ההופעה האחרונה שלי בערוץ"
מתוך "הפטריוטים", צילום: צילום מסך ערוץ 14

על רקע הסערה סביב התקיפות והאיומים כלפי אנשי תקשורת, בעקבות אירוע ניפוץ החלון בערוץ 12 והמכתב שבא יחד איתו, פאנליסט "הפטריוטים" אבישי בן חיים פרסם היום (ג') פוסט חריף שבו חשף לדבריו אירוע תקיפה פיזית שחווה במהלך עבודתו כעיתונאי - וטען כי המקרה לא זכה לגינויים מצד גורמים רבים במערכת הפוליטית והתקשורתית.

בסרטון שצירף בן חיים לפוסט נראה אדם מבוגר מתקרב אליו בזמן שהוא משדר בשידור חי, דוחף אותו וצועק לעברו: "שילך מפה המטומטם הזה". בן חיים טען כי האירוע התרחש בזמן שהיה בשליחות חברת החדשות של ערוץ 13 לסקר הפגנה סמוך לבית הנשיא, וכי מדובר באופן אירוני לדבריו בפעם האחרונה ששידר בערוץ.

"לעצור את ההתדרדרות - מכל הכיוונים"

"הנה וידאו של התקפה פיזית כלפי עיתונאי, שהיו מי שהקפידו לא לגנות", כתב בן חיים. "אומרים 'בסוף זה יגיע לפגיעה פיזית בעיתונאי'. אז צריך להעיר בנימוס: למה בסוף? כבר קרה. יותר מפעם אחת. רק לעיתונאי מהצד הלא נכון".

בן חיים טען כי לא קיבל גיבוי מספק בעקבות האירוע: "חפשו גינויים של האירוע הזה. אירוע ברור של תקיפה פיזית מצולמת של עיתונאי. לא היו גינויים. לא עיתונאים, לא קולגות, לא פוליטיקאים, לא כלי תקשורת, לא אגודות עיתונאים ולא משטרה". בהמשך הפוסט התייחס בן חיים גם לאירועי האלימות האחרונים נגד כלי תקשורת, וקרא לעצור את ההסלמה: "צריך לעצור את ההידרדרות. הגיע הזמן לתקן. לכל הכיוונים".