ההודעה של משה כהן אליה הבוקר (א') על כך שלא יופיע עוד בערוץ 14 מסעירה לא רק את הצופים, ורבים הגיבו למהלך המפתיע. גם כתב "הארץ" לשעבר, חיים לוינסון, הגיב לכהן אליה ושיגר לו עקיצה כואבת: "שמע, אתה כל כך מגלומן שגם ערוץ 14 לא טוב לך. ידידי, קבל עצה: לא כל העולם הוא אתה, השמש לא זורחת מהתחת שלך". לוינסון הוסיף "עצה חברית" ואמר לפרופסור ללכת לטיפול.
חיים לוינסון לפרופסור :"קבל עצה - לא כל העולם הוא אתה"
הגישה הלוחמנית של משה כהן אליה נגד נשיא בית המשפט העליון והיועמ"שית עוררה סערה גדולה בימין, ורבים שמו לב שמאז שהפרופסור - הפאנליסט המוכר מ"הפטריוטים", קרא לראש השב"כ דוד זיני לעצור את יצחק עמית ואת גלי בהרב-מיארה, מה שגרם לפיצוץ באולפן - הוא כמעט שלא הופיע בתוכנית הפופולרית ובערוץ בכלל. כעת הוא הודיע באופן רשמי על עזיבתו.
פרופסור משה כהן אליה: "החלטתי לסיים את הופעותיי בערוץ 14"
"החלטתי לסיים את הופעותיי בערוץ 14", כתב בפוסט ברשת ה-X. הפרופסור ציין כי לערוץ יש משמעות חשובה במהפך שעברה התקשורת, והוסיף כי נהנה מהעבודה בערוץ ואהב את הצוות - מהמאפרות ועד המגישים. "אהבתי את תחושת ההתגייסות, את האנרגיות החיוביות, ואת תחושת השליחות של כולם. זה באמת מקום כיפי להופיע בו, והוא שונה בתכלית מאיך שהוא נתפש בחוגי השמאל".