הפעם באירופה: אלי שרעבי שבר שיא חדש

שורד השבי אלי שרעבי כובש את אירופה: ספרו האוטוביוגרפי המרגש הגיע למקום השלישי ברשימת רבי המכר של הונגריה. בחודש יולי האחרון זכה הספר למעמד ספר פלטינה לאחר שחצה שבעים אלף עותקים שנמכרו

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/11/25 17:15 ה בכסלו התשפו

הפעם באירופה: אלי שרעבי שבר שיא חדש
שרעבי, , צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

שבועיים לאחר שספרו נבחר לאחד ממאה הספרים של שנת 2025 ברשימת המגזין האמריקני TIME, ספרו האוטוביוגרפי של שורד השבי אלי שרעבי - שכבש את ישראל ואמריקה - הגיע גם לאירופה והתברג למקום השלישי ברשימת רבי המכר של הונגריה.

ספרו של שרעבי נבחר לאחד מ-100 הספרים של שנת 2025 במגזין היוקרתי

כזכור ספרו המרגש נבחר לפני כשבועיים לאחד ממאה הספרים של שנת 2025 ברשימת המגזין האמריקני TIME. "בספרו האוטוביוגרפי שהפך לרב מכר, אלי שרעבי, ישראלי שנחטף ב-7 באוקטובר והוחזק בשבי במשך 491 יום, מתאר את תקופת השבי שלו בפרטי-פרטים מצמררים", נכתב אז בנימוקי הבחירה.

"הוא כותב על החברות שפיתח עם אלה ששהו לצידו ועל התוכנית שגיבשו כדי לשרוד. כששוחרר במסגרת עסקה, יצא שרעבי לעולם שנחרב וגילה שמשפחתו נרצחה. זה הוא ספר הזיכרונות הראשון שמתאר את חוויית השבי בעזה", עוד נכתב.

בחודש יולי האחרון זכה הספר למעמד ספר פלטינה לאחר שחצה שבעים אלף עותקים שנמכרו. בטקס שנערך אז אמר שרעבי כי "התגובות שאני מקבל מדי יום מלמדות אותי על הכוח האדיר שיש לסיפור ועל הצמא של הציבור למשמעות להקשר ולתקווה".