מרתיח: קצין המודיעין שהתעלם מהאזהרות על ה-7 באוקטובר ופרש - הוחזר לתפקיד חדש

הקצין שהתעלם מהאזהרות החוזרות על ה-7 באוקטובר ואף קרא לתרחיש כזה "דמיוני לחלוטין" פרש מתפקידו - אך כעת הצליח לחזור לתפקיד חדש, זאת לאחר שכבר ניסה בעבר לשוב לתפקיד בצבא

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/11/25 08:38 כב בחשון התשפו

מרתיח: קצין המודיעין שהתעלם מהאזהרות על ה-7 באוקטובר ופרש - הוחזר לתפקיד חדש
הקצין שהתעלם חוזר לתפקידו,, צילום: דובר צה"ל

קצין המודיעין של אוגדת עזה ב־7 באוקטובר, סא"ל א', מי שכינה את תרחיש הפלישה של חמאס לעוטף "דמיוני לחלוטין" והתעלם מהתרעות חוזרות שעלו מהשטח, שב בחודשים האחרונים לשירות בתפקיד באמ"ן, יותר משנה לאחר שסיים את תפקידו הקודם. התפקיד הנוכחי, ראש תחום במפקדת קצין המודיעין הראשי, אינו ממוקם בליבת קבלת ההחלטות אך מאפשר לו להמשיך להיכנס לבסיסי אמ"ן בקריה ובגלילות מספר פעמים בשבוע, כך על פי פרסום של הכתב הצבאי דורון קדוש.

ניסה כבר בעבר לחזור לתפקיד

התחקירים שנעשו לאחר 7 באוקטובר, הן בתוך אמ"ן והן במסגרת "תחקיר התחקירים" של ועדת סמי תורג'מן, מצאו כשלים חמורים בהתנהלותו של סא"ל א'. בין היתר עלה כי התעלם מהדיווחים החוזרים של הנגדת ו' בנוגע להיערכות החריגה של חמאס, והשיב לה כי היא מתארת תרחיש "דמיוני לחלוטין" וכי האימונים שזוהו על הגדר "נועדו לצורך הוואסח ותצוגת התכלית". למרות האזהרות, הוא קבע לקיים דיון בנושא רק לאחר החגים. הסוף ידוע לכולנו.

עוטף עזה, לאחר 7 באוקטובר |

עוטף עזה, לאחר 7 באוקטובר | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90

בינואר האחרון פורסם כי הוא הוצב בתפקיד חדש, דבר שהוביל להתערבות של שר הביטחון והרמטכ"ל, וכתוצאה מכך בוטלה ההצבה. כעת, בשקט ומתחת לרדאר, הוא שוב ממוקם בתפקיד במטה אמ"ן, ממשיך לקבל שכר ומחזיק במעמד קבע.

הפרסום על תפקידו החדש מעלה מחדש שאלות בנוגע לאחריות אישית ומערכתית באירועי 7 באוקטובר, במיוחד לאור העובדה שסא"ל א' הוא אחד הקצינים היחידים שהיו מעורבים ישירות במחדל ועדיין משרתים. אף שאין מדובר בתפקיד מרכזי, עצם המשך שירותו במערך המודיעיני יוצר חוסר נחת בקרב גורמים שונים במערכת הביטחון.

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי הקצין מסרב לפרוש מיוזמתו, למרות לחצים שהופנו אליו מצד גורמים בצבא: "הוא לא מסכים ללכת הביתה, הרבה אנשים ניסו להראות לו את הדרך החוצה והוא לא מסכים, הוא רוצה להישאר בצבא".