נאום מפתיע על בימת הכנסת: "תצפו בפטריוטים, ערוץ 14"

שר התקשורת קרא על דוכן הכנסת לצפות יותר ב"פטריוטים" ופחות ברביב דרוקר: "תצפו קצת בערוץ 14, תקבלו מציאות ולא מציאות מדומה, תקבלו קצת עובדות ולא מצגי שווא"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/10/24 13:23 כח בתשרי התשפה

נאום מפתיע על בימת הכנסת: "תצפו בפטריוטים, ערוץ 14"
ינון מגל, ערוץ 14, צילום: Yonatan Sindel/Flash90, צילום מסך ערוץ 14

שר התקשורת, שלמה קרעי, גונן על חוק הרייטינג אותו הוא מקדם ואמר לחברות הכנסת בנאומו על דוכן המליאה: "תצפו קצת בפטריוטים, ערוץ 14. תקבלו קצת מציאות אמיתית ולא מדומה. תפסיקו להאזין לשקרים. אתן צופות יותר מדי בדפנה ליאל, אמנון אברמוביץ', רביב דרוקר, ברוכי קרא - כל השופרות שמעוותים לכן את המציאות".

.

לפני יומיים, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, פרסמה את חוות דעתה על החוק והודיעה על התנגדות נחרצת לחוק. בחוות הדעת כתבה היועמ"שית: "הצעת החוק גורמת לפגיעה חמורה ובלתי מידתית בזכות לפרטיות, ובתוך כך בזכות לחופש הביטוי והעיתונות, פגיעה הנובעת ממעורבות שלטונית ופוליטית בשוק השידורים, ולכן יש מניעה חוקתית בקידומה".

שר התקשורת שלמה דחה את האולטימטום ותקף: "היועצת המשפטית לממשלה מוציאה הודעות יח"צ מיותרות תוך התנגדות להחלטה שלא התקבלה. בוועדת השרים היום בדיון על ההצעה אמרתי במפורש, יחד עם שר המשפטים, כי הצעת החוק תעבור את ההתאמות הנדרשות כך שלא תפגע בפרטיות המשתמשים. ההצעה אושרה בכפוף להסכמת שר התקשורת".