מצרכים
לכ-10 מנות):
לפנקוטה:
1/2 כוס חלב
1 כפית דבש
3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת מתוקה 38%
לרוטב הפירות:
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי של "פרימור"
350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')
2-3 כפות סוכר
לקראמבלס שקדים:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח מנופה
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים לאחידות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.
להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.
להכנת קראמבלס השקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה) ואופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
להרכבת המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
המתכון באדיבות פרימור והשף קונדיטור מיקי שמו