המתכון של אוראל רוזיליו לעוגת אלפחורס ללא גלוטן

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת. והשבת - אוראל רוזיליו עם מתכון מפנק לעוגת אלפחורס, במיוחד לרגישים לגלוטן. ומה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/03/20 10:49 כג באדר התשפ

המתכון של אוראל רוזיליו לעוגת אלפחורס ללא גלוטן
עוגת אלפחורס, אוראל רוזיליו, צילום: אורן איתן, אוראל רוזיליו

אלפחורס זו אחת האהבות הגדולות שלי. עוגיה מנחמת, רכה ומתוקה, מזכירה לי תמיד את פסח, כל שנה בחג הזה אני מכינה אלפחורס, כל פעם סוג אחר, ומילוי אחר. אז איך הופכים עוגיות לעוגה? ועוד עוגה ללא גלוטן, שאף אחד לא ירגיש בה את ההבדל.

מאז שהפכתי לצליאקית, התחלתי לחקור את כל המתכונים ולהפוך כל מתכון ל"כשר" בשבילנו, קהילת הצליאק. ומבטיחה ממש שגם הקהל הרחב ייהנה מהעוגות והעוגיות האלה, ולא ירגיש לרגע שהן ללא גלוטן. המתכון המקורי של קרין גורן, ואני לקחתי והוספתי נגיעות מיוחדות לשדרוג למי שאוהב טעמים מיוחדים. תיהנו ותשמינו בכיף ובלי מצפון, אחרי הכל, "קורונה time", יושבים בבית.

 

מצרכים

100 גר חמאה
רבע כוס סוכר
ביצה
2 חלמונים
כוס וחצי קורנפלור
חצי כוס קמח אסם למאפה שמרים ללא גלוטן
חצי כף אבקת אפייה.

 

למוס שוקולד לבן וקוקוס:

100 גרם שוולד לבן
100 גרם שוקולד בלונדי קוקוס קלוי
רבע כוס חלב
3 שמנת מתוקה
 כוס חלב 
וחבילה אינסטנט וניל

ציפוי ריבת חלב:
חצי צנצנת ריבת חלב 
2 כפות חלב

קישוט:
קוקוס

 

אופן הכנה 

לבצק

במיקסר, לערבב לפי הסדר 100 גרם חמאה רכה כמעט מומסת, רבע כוס סוכר, ביצה, 2 חלמונים, כוס וחצי קורנפלור, חצי כוס קמח ללא גלוטן, חצי כף אבקת אפייה, לבצק אחיד. להדק לתחתית התבנית, ולאפות ב  160 מעלות למשך 20 דקות.

אחרי שמתקרר מעט, לחמם חצי צנצנת ריבת חלב עד לריכוך, ולמרוח על תחתית הבצק החמימה.
לפזר מעל 2 כפות קוקוס ולצנן. 

 

למוס

במיקרוגל, להמיס את השוקולדים, רבע כוס חלב ולצנן.
במיקסר להקציף 3 שמנת מתוקה כוס חלב וחבילה אינסטנט וניל לקרם רך.
להוסיף כוס קוקוס ואת תערובת השוקולד להקציף עד לאיחוד.
למזוג לתבנית ולצנן למשך הלילה או לפחות 4 שעות בהקפאה (אם אין זמן).

 

ציפוי

לחמם במיקרוגל חצי צנצנת ריבת חלב ו-2 כפות חלב לתערובת חמימה.
ערבוב קל ולמזוג על העוגה.
להקפיא ל-10 דק כדי שהציפוי יתייצב.
אחרי שהעוגה והציפוי מתייצבים, לנתק את העוגה מהשוליים בעדינות ולצפות את השוליים בקוקוס ולשמור במקרר.

עוגת אלפחורס, אוראל רוזיליו

עוגת אלפחורס, אוראל רוזיליוצילום: אוראל רוזיליו

 

 

 

למתכונים מיוחדים נוספים