ממולאים- המלית בירק כמו האדם בסוכה!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה וחג יש את הטעמים שלהם גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע והחגים עד לצלחת, והיום מתכון מיוחד לחג סוכות

חדשות כיפה חנה פנט 15/10/19 10:31 טז בתשרי התשפ

ממולאים- המלית בירק כמו האדם בסוכה!
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

לחג הסוכות, בדומה לראש השנה ויום הכיפורים יש מסורות הקשורות לאוכל. על חג הסוכות נאמר בתורה: "ושמחת בחגך" ובכלל המצווה שיאכל האדם מאכלים מתוקנים, בשר ויין.

בחג בו האדם יוצא מבית הקבע החוצה, הסוכה שומרת עליו וכמו עוטפת אותו וזה מתקשר למאכל הממולאים מנה בה המלית נשמרת ע"י ירקות שונים. 

ירקות ממולאים:

רכיבים:

לתערובת הבשר:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 כוס אורז + 1 כוס מים + 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור

1 בצל קטן + 3 שיני שום + פרוסת חלה מורטבת וסחוטה קלות -

לטחון את הבצל,שום והחלה במעבד מזון ולהוסיף לבשר

תיבול:

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית תבלין גריל

2 ביצים

ירקות למילוי:

פלפלים

קישואים

חצילים

בצלים

לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות

1 כף גדושה קמח

מעט שמן

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף תבלין גריל

מלח

אבקת מרק עוף

6 כפות סוכר

5 כוסות מים

1/2 כוס רכז רימונים

 

אופן הכנה:

תערובת הבשר:

שמים בסיר את האורז המים והתבלינים

מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים

האורז לא מאוד רך, אל דאגה הוא יתרכך בהמשך הבישול. לקרר, לערבב 1/2 ק"ג בשר טחון עם האורז שהתקרר, להוסיף לתערובת הבשר את הבצל והחלה הטחונים. לתבל: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תבלין גריל ושתי ביצים.

ירקות: (לבחירה, לא חייבים את כל הירקות)

להסיר את ראש הפלפל -החלק ההוא עם הגבעול,לנקות מהגרגרים ולהניח בצד, בעזרת מכשיר יעודי או אפילו סכין דקת להב.
להסיר את ראש הקישואים והחצילים, לרוקן את הקישואים והחצילים, עד שתיוותר דופן דקה.
לשטוף, להמליח את הקישואים והחצילים להניח לרבע שעה, ולשטוף משארית המלח.

צילום: חנה פנט

 

הכנת הבצלים:

2 בצלים גדולים וקלופים

לחצות את הבצל מהאמצע לקצה

להעמיד בקערה עם מעט מים

להכניס למיקרו

אצלי זה לקח 7 דקות

להוציא ולקרר

כעת מקלפים את הגלדים בזהירות.

הרוטב:

בסיר, לטגן כף גדושה של קמח עם מעט שמן עד שמזהיב.

להוסיף:

רסק עגבניות, כף פפריקה, חצי כף תבלין גריל, מלח, אבקת מרק עוף וסוכר.

לבסוף 5 כוסות מים. להרתיח, לתקן את התיבול, להוסיף חצי כוס רכז רימונים ולהניח בסיר את הממולאים. לבשל כשעתיים, עד שהירקות מתרככים והרוטב סמיך.

בתאבון!

צילום: חנה פנט

צילום: חנה פנט

 

לטורים נוספים