והשבת: קינוח מארץ זבת חלב ודבש

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חדשות כיפה חנה פנט 22/08/19 10:31 כא באב התשעט

והשבת: קינוח מארץ זבת חלב ודבש
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

בפרשת עקב משה ממשיך בהוראות לבני ישראל ובנוסף מזכיר להם את מה אירע במשך שנות הנדודים במדבר. משה מתאר את ארץ ישראל שאותה ירשו בקרוב כארץ עשירה בחיטה, שעורה, גפן, תאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש. הוא מסביר לבני ישראל כי אם ישמעו בקול ה' ויקיימו את מצוותיו, יזכו לכל הטוב הזה - ארץ זבת חלב ודבש. ואם לא, תהיה בצורת, האדמה לא תתן את יבולה.
הפרשיות הללו חשובות מאוד והן נכתבות בתפילין ובמזוזה למען לא ישכחו.

לכבוד השבת נכין קינוח המשלב את האלמנטים הללו, חלב ודבש וגם כדורי מילון.
 

צילום: חנה פנט

 

רכיבים: 
החומרים ל-6 מנות גדולות או 12 מנות קטנות
(אני השתמשתי בכוסיות ח"פ קטנות והכמות הספיקה ל- 30 יח'):

לפנה-קוטה:

1 ליטר שמנת מתוקה (לפרווה אפשר להשתמש בקרם קוקוס)
1 כף ג'לטין + 1/3 כוס מים 
4  כפות סוכר
6  כפות דבש
1/2  כפית תמצית ווניל


לרוטב:
1 מלון בינוני בשל ועסיסי
מיץ מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים
כמה כפות יפות של דבש לפי הטעם
   

אופן הכנה: 

פנה-קוטה:

מפזרים את הג'לטין מעל 1/3 כוס המים ומניחים לכרבע שעה להיספג. כשגרגירי הג'לטין תפוחים ושמנמנים, מחממים את הכוס במיקרוגל, כל פעם לזמן קצר מאוד, מוציאים ומערבבים. כך ממשיכים עד שהג'לטין נמס לחלוטין. מצננים. מחממים את השמנת ומוסיפים סוכר ודבש, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. בוחשים פנימה תמצית וניל ואת תערובת הג'לטין הצוננת. מחלקים לכלים אישיים ומעבירים לקירור.

סלט מלון:

חוצים את המלון לשני חצאים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף. יוצרים מהמלון כדורים בעזרת כף פריזיאן, או לחילופין פשוט חותכים לריבועים בסכין, ומעבירים לקערה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים על כדורי המלון.
מעבירים לקירור למשך כמה שעות להיספג.

להגשה:

יוצקים בעדינות, כמות יפה מסלט המלון יחד עם הרוטב על גבי הפנה קוטה ומגישים.

שבת שלום ובתאבון! 

לטורים קודמים

 

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן