לבן עד רוזה: יקב רמת נגב מציע 6 יינות שיקפיצו את הרמה של שולחן החג

כל ארוחת חג נפתחת בקידוש, והיין הוא הכוכב: יקב רמת נגב מציע יינות ייחודים לחגי תשרי וכל אחד יוכל למצוא את הטעם המועדף עליו

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/09/25 11:25 יח באלול התשפה

לבן עד רוזה: יקב רמת נגב מציע 6 יינות שיקפיצו את הרמה של שולחן החג
יין, צילום: Lamorenitaestudio,Shutterstock

יקב רמת נגב, שהוקם בשנת 2001 על ידי בני הזוג נירה ואלון צדוק במושב קדש ברנע, ממשיך לספר את סיפורו הייחודי של היין המדברי. היקב, מהבודדים בעולם המייצרים יין בתנאי מדבר, רשם השנה הישג בינלאומי מרשים של זכייה במדליית פלטיניום בתחרות היין היוקרתית Decanter 2024 שנערכה בלונדון, עבור יין אקסודוס גרנד רזרב 2018. חגי תשרי מהווים הזדמנות אידיאלית להרים כוסית עם יינות שמביאים לשולחן לא רק טעמים עשירים אלא גם סיפור של חזון, נחישות וחלוציות ישראלית במדבר.

1. אקסודוס רוזה - יין מענבי קברנה פרנק ומלבק שנבצרו בכרמי הנגב. היין עבר יישון בחביות עץ אלון צרפתי, שהעשירו את היין בארומה עדינה של וניל. איזון מרשים בין פירותיות מתפרצת לפרחוניות רכה, מרעננת ושופעת טעמים. 109 שקלים לבקבוק.

2. אקסודוס לבן - יין עם גוף בינוני מענבי שרדונה וסמיון שהתיישן בחביות עץ אלון חדשות וחביות בנות שנה. לשרדונה טעמים חמאתיים וארומה של טעמי מלון, גויאבה ואגס. 119 שקלים לבקבוק.

אקסודוס לבן

אקסודוס לבן צילום: אייל קרן

3. נווה מדבר אדום - יין מבציר 2022 שהניב יבול איכותי עם טעמים מחודדים ומרוכזים. יין מענבי קברנה סובניון בשלים. תוכלו להבחין בארומה של פרי אדום וטעמי רקע של פלפל שחור וקינמון. 79 שקלים לבקבוק.

4. פינו גרי - יין עם גוף בינוני, רענן ומלא טעם. המרקם שלו חלקלק, המבנה עגלגל, החמיצות טובה מאוד והסיומת פירותית ונעימה. לפינו גרי ניחוחות של תפוח ירוק, פירות הדר, פרחים, פירות טרופיים, תבלינים ומינרליות. 69 שקלים לבקבוק.

פינו גרי

פינו גרי צילום: אייל קרן

5. מלבק רמון - יין זני המורכב מ-100% ענבי מלבק שמקורם בדרום צרפת. היין מתיישן בחביות אלון חדשות עם קלייה גבוהה המוסיפות טעמים נעימים של טבק, שוקולד, וניל, דובדבן שחור וקסיס לצד ארומות עשירות של קפה וסיגרים. התוצאה היא יין אלגנטי ומאוזן. 149 שקלים לבקבוק.

6. מדבר כתום - יין המופק מענבי פינו גרי וסמיון. בתהליך הייצור התירוש הותסס והושרה עם הקליפות למשך שבועיים למיצוי מקסימאלי של הארומות. יין בעל גוף בינוני , רענן ועמוק. בפה מורגשים טעמים של אגוזים , קליפות הדרים ותה ירוק. ליין טאנינים עזים, סיומת עשירה וחמיצות מרעננת. 79 שקלים לבקבוק.