כל הטיפים לאוזני המן פריכים בטירוף שלא מתייבשים באפייה

נמאס לכם לחלום על אוזני המן מושלמים ולקבל עוגיות יבשות עם מילוי מאכזב? הקונדיטורית ומעצבת הברים מלכי קליין עם כל הטיפים לאוזני המן פריכים שלא מתייבשים במאפייה ולא מביישים את החג הצבעוני

חדשות כיפה מלכי קליין 13/03/24 08:49 ג באדר ב'

כל הטיפים לאוזני המן פריכים בטירוף שלא מתייבשים באפייה
אוזני המן, צילום: מלכי קליין

אוזן המן יכולה להיות עוגייה מפנקת, שוקולית מבפנים ופריכה מבחוץ, חלומו של כל משלוח מנות. אך בקלות מאוד הבצק יכול להפוך ליבש ומבאס, המילוי לא יהיה עשיר מספיק והתוצאה תהיה מאוד רחוקה מהחלום. כדי שתקבלו את האופציה הראשונה ולא השנייה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את אוזני ההמן המושלמות.

בצק:

  • חמאה קרה: השתמשו בחמאה קרה מאוד, רצוי ישירות מהמקרר. חמאה רכה מדי תגרום לבצק להיות רך ודביק, קשה לעבודה ונוטה להינמס באפייה.
  • עיבוד מינימלי: ערבבו את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים, תוך שימוש בקצות האצבעות או במעבד מזון בפולסים קצרים. עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק ויפתח את הגלוטן, מה שיגרום לו להיות קשיח ופחות פריך.
  • קירור: לאחר ערבוב הבצק, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של לפחות שעה. הקירור יעזור לשומן להתמצק ויפחית את הסיכוי שהבצק יימס באפייה.

מילוי:

חשוב להשתמש בפרג או בממרח סמיך אחר וכמה שפחות נוזלי, כדי שהמילוי לא יגלוש מתוך אוזני ההמן במהלך האפייה.

עיצוב ואפייה:

  • רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות בעזרת מערוך מקומח. הקפידו על רידוד אחיד לעובי של כ-3-4 מ"מ.
  • השתמשו בקורצן עיגולים בגודל הרצוי כדי לקרוץ עיגולים מהבצק.
  • אפו את אוזני ההמן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שהן משחימות קלות בפינות.
  • לאחר האפייה, תנו לאוזני ההמן להתקרר לחלוטין לפני אכילה.

טיפים נוספים:

  • ניתן להבריש את אוזני ההמן בביצה טרופה לפני האפייה לקבלת גוון זהוב מבריק.
  • ניתן לפזר על אוזני ההמן אבקת סוכר לאחר האפייה.
  • ניתן לאחסן את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.
אוזני המן

אוזני המן צילום: מלכי קליין

מתכון לאוזני המן מושלמים של מלכי קליין

מצרכים לאוזני המן

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ביצה
  • למילית: פרג או שוקולד

הוראות הכנה לאוזני המן

  1. בקערת מיקסר, מעבדים חמאה, קמח, סוכר, תמצית וניל, אבקת אפייה, וקורט מלח לבצק פרורים.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי כ-3 מ"מ.
  5. קורצים עיגולים.
  6. מניחים מלית במרכז העיגול, ומהדקים את הצדדים לצורת משולש.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות.
  8. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.