המאפייה המיתולוגית חושפת את המתכון הסודי לאוזני המן

רשת "מאפה נאמן", מהמיתולוגיות והפופולריות בישראל, חושפת את המתכון לאוזני המן במילוי תמרים - כל כך טעימות שאף אחד לא ישים לב שלא מדובר בשוקולד

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/03/24 11:47 א באדר ב'

המאפייה המיתולוגית חושפת את המתכון הסודי לאוזני המן
אוזני המן של "מאפה נאמן", צילום: גיל אבירם

מצרכים לאוזני המן במילוי תמרים

10-12 יחידות

  • כוס קמח לבן (160 גרם)
  • רבע כפית אבקת אפיה
  • רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
  • 70 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • חלמון צהוב של ביצה
  • מילוי קלאסי ממרח תמרים (ניתן לקנות בסופרים)
  • לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה לאוזני המן במילוי תמרים

  1. לוקחים קערה רחבה ושמים בתוכה קמח ואבקת אפיה. מערבבים קלות ומוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש ופירורי, הוסיפו כמה כפות מים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
  3. לוקחים מעט קמח ומפזרים על משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק (3-4 מילימטר).
  4. קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה, בין 7-8 סנטימטרים. בעזרת שתי כפיות מניחים כחצי כפית מילוי במרכז כל עיגול.
  5. סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 18 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
  6. נותנים לאוזני ההמן להצטנן ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.

המתכון באדיבות מימי נאמן, מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן