מתכון לשבת אם תבצעו את ההוראות האלה, אף אחד לא ישים לב שהחלות שלכם מקמח מלא

אם מתחשק לכם לאכול בריא יותר ולא בא לכם לוותר על הטעם והמרקם המפנקים של החלות, המתכון הזה בדיוק בשבילכם | הוראות מדויקות לחלות אווריריות מקמח מלא

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/03/24 11:18 כז באדר א'

אם תבצעו את ההוראות האלה, אף אחד לא ישים לב שהחלות שלכם מקמח מלא
חלה מקמח מלא, צילום: shutterstock

מצרכים לחלות מקמח מלא

  • 1 ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות קמח)
  • 3 כפיות מלח
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • 9 כפות שמן - מומלץ שמן זית, אך אפשרי גם שמן רגיל
  • 3 כוסות מים חמימים

הוראות הכנה לחלות מקמח מלא

  1. לשפוך לקערה קמח ומלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.
  2. בקערה נפרדת לערבב שמרים ו2 כפות סוכר. להוסיף כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.
  3. לשפוך 2 כוסות מים לקמח, להתחיל ללוש מעט, ואז להוסיף לקמח את השמרים ששמנו בצד.
  4. ללוש, וכשהבצק מתחיל להתגבש אבל עדיין יש קמח בצדדים, להוסיף 9 כפות שמן זית. ללוש היטב 7-10 דקות.
  5. להניח מגבת או ניילון על הקערה ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
  6. אחרי ההתפחה ללוש שוב, ולהניח ל-20 דקות להתפחה קצרה נוספת.
  7. ללוש פעם שלישית, לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לגלגל לגליל וממנו לקלוע צמות או צורות אחרות.
  8. להניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה. למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום או קצח.
  9. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות.

טיפים לאחסון חלות מקמח מלא

  • לפני תחילת האפייה הניחו תבנית חד-פעמית מלאה מים רותחים בתחתית התנור. זה מוסיף לחות לחלות והן יוצאות רכות יותר.
  • אחרי האפייה, כדי לשמור על הרכות, קחו מגבת נקייה, השפריצו עליה מים, הניחו על החלות שיצאו מהתנור ופרשו מעל שקית ניילון.
  • כשהחלות מתקררות עטפו כל אחת מהן בנייר כסף או ניילון נצמד והקפיאו אותן. כדי להפשיר הניחו על הפלטה כקומה שנייה מעל האוכל.