אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
מצרכים לחלות מקמח מלא
- 1 ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות קמח)
- 3 כפיות מלח
- 5 כפות סוכר
- 4 כפיות שמרים יבשים
- 9 כפות שמן - מומלץ שמן זית, אך אפשרי גם שמן רגיל
- 3 כוסות מים חמימים
הוראות הכנה לחלות מקמח מלא
- לשפוך לקערה קמח ומלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.
- בקערה נפרדת לערבב שמרים ו2 כפות סוכר. להוסיף כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.
- לשפוך 2 כוסות מים לקמח, להתחיל ללוש מעט, ואז להוסיף לקמח את השמרים ששמנו בצד.
- ללוש, וכשהבצק מתחיל להתגבש אבל עדיין יש קמח בצדדים, להוסיף 9 כפות שמן זית. ללוש היטב 7-10 דקות.
- להניח מגבת או ניילון על הקערה ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
- אחרי ההתפחה ללוש שוב, ולהניח ל-20 דקות להתפחה קצרה נוספת.
- ללוש פעם שלישית, לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לגלגל לגליל וממנו לקלוע צמות או צורות אחרות.
- להניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה. למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום או קצח.
- לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות.
טיפים לאחסון חלות מקמח מלא
- לפני תחילת האפייה הניחו תבנית חד-פעמית מלאה מים רותחים בתחתית התנור. זה מוסיף לחות לחלות והן יוצאות רכות יותר.
- אחרי האפייה, כדי לשמור על הרכות, קחו מגבת נקייה, השפריצו עליה מים, הניחו על החלות שיצאו מהתנור ופרשו מעל שקית ניילון.
- כשהחלות מתקררות עטפו כל אחת מהן בנייר כסף או ניילון נצמד והקפיאו אותן. כדי להפשיר הניחו על הפלטה כקומה שנייה מעל האוכל.