מתכון לשבת במשך שבוע האורחים שלי לא הפסיקו לדבר על הקדרה שהכנתי לשבת

הקדרה הזאת כל כך מרשימה ומשביעה שאפשר פשוט להניח אותה על שולחן השבת בלי שום דבר ליד. היא דורשת מעט סבלנות והשקעה אבל תהיו בטוחים שהאורחים שלכם ימשיכו לדבר עליה גם הרבה אחרי שיעזבו

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/02/24 13:28 כב בשבט התשפד

במשך שבוע האורחים שלי לא הפסיקו לדבר על הקדרה שהכנתי לשבת
קדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות, צילום: shutterstock

מצרכים לקדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות

  • 3 קילו אונטריב/צוואר חתוך לקוביות בגודל 5X5
  • 4 כפות שטוחות מלח
  • שמן זית לצליית הנתחים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 4 גזרים פרוסים עבה
  • 10 שיני שום קלופות
  • 4 כפות עלי טימין טרי
  • כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה + כף פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • בקבוק יין לבן יבש
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • צרור גדול פטרוזיליה קצוצה גס
  • מיץ וקליפה מגוררת מ2 לימונים
  • 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק
  • מים לכיסוי
  • 4 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות
  • להגשה: כוס פטרוזיליה קצוצה דק

הוראות הכנה לקדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות

  1. ממליחים את הבשר ומניחים בצד לשעה.
  2. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.
  3. מערבבים את הבשר עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כחצי שעה עד שהנתחים משחימים.
  4. מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר מספר דקות עד שמשחימים. מוסיפים את השום, הטימין, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 1-2 דקות.
  5. מוזגים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, כ-5 דקות, על מנת לנדף את האלכוהול.
  6. מוסיפים את יתר החומרים למעט המים והפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות לאיחוד טעמים.
  7. מוציאים את הבשר מהתנור ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל160 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים. כדאי להרטיב את הבשר כל שעה.

המתכון באדיבות רמי לויה הבלוג