הפתרון שחיפשתם: מה עושים כשהבצק יוצא דביק?

כמה פעמים חשבתם שבמתכון יש יותר מידי מים והוספת קמח? זה לא הפתרון הנכון. כך תהפכו את הבצק שלכם לבצק מושלם

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/01/24 10:59 טו בשבט התשפד

הפתרון שחיפשתם: מה עושים כשהבצק יוצא דביק?
בצק דביק, צילום: enginozber,Shutterstock

כמה פעמים הכנתם בצק לפיצה, חלה או אפילו בצק שמרים ובמקום בצק חלק ויפה יוצא לכם בצק דביק? הרבה מאיתנו יעשו את הדבר שאסור לעשות ופשוט יוסיפו לבצק עוד קמח. מסתבר שזו טעות של מתחילים. אל תוסיפו עוד קמח לבצק.

אז מה כן עושים שהבצק יוצא דביק?

הרבה פעמים המתכון מבקש לשים הרבה מים שהופכים את הבצק לדביק. לא להבהל.

1. תנו לבצק לנוח ל 5 דקות, לאחר מכן עם ידים משומנות תתחילו לקפל את הבצק כלפי מעלה בתוך הקערה למשך 3 דקות ותוכלו לראות איך הבצק הופך לפחות דביק.

2. העבירו את הבצק למשטח עבודה וכסו אותו למשך עוד 10 דקות.

3. עם ידים מעט רטובות נקפל שוב את הבצק ל2 שכבות כל פעם. 3-4 פעמים . נעגל את הבצק לעיגול וניתן לו לנוח לעוד 20 דקות

4. זהו הבצק עבר את השינוי שרציתם. אם הוא עדין דביק לכם, אפשר לחזור על הקיפול שוב ולתת לו עוד קצת לנוח.

שימו לב להוסיף עוד קמח לבצק משנה את הכמויות של כל המתכון ויכול להרוס לכם.