מתכון לשבת אי אפשר לסיים את החלה אם אין את הסלט הזה על השולחן

אל תתבלבלו: זאת לא מטבוחה, זאת מרמורה - סלט תוניסאי ממכר עם עגבניות ופלפלים שאי אפשר להפסיק לנגב עם החלה. אם אין אותו על השולחן, ארוחת השבת נראית אחרת לגמרי

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/01/24 10:15 כג בטבת התשפד

אי אפשר לסיים את החלה אם אין את הסלט הזה על השולחן
מרמומה תוניסאית, צילום: חן ואלון קורן

מצרכים למרמומה תוניסאית

  • 3 קילו עגבניות בשלות
  • 5-10 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה)
  • 2 ראשי שום
  • 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כוס שמן זית

הוראות הכנה למרמומה תוניסאית

  1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
  2. חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס"מ לאורכם.
  3. קולפים את כל שיני השום.
  4. לתוך סיר מתאים שופכים את שמן הזית ומוסיפים את השומים והפלפלים.
  5. מדליקים את הגז על אש נמוכה ונותנים להם ככה להתרכך כמה דקות טובות.
  6. חשוב שהאש תהיה נמוכה מאד וזה יתבשל כמו קונפי, ולא ייחרך או יישרף חלילה.
  7. כהשומים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
  8. כעבור 3 דקות מוסיפים את העגבניות פנימה.
  9. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ4 שעות תוך כדי ערבוב כל חצי שעה בערך.
  10. כשכל הנוזלים מתאדים (אבל ממש הכל) המרמומה מוכנה.
  11. מוסיפים את המלח ומבשלים עוד כ10 דקות.

המתכון באדיבות חן ואלון קורן