אני לא מעבירה חורף בלי התבשיל המפנק הזה

אני בן אדם של קיץ, ובכל זאת כל השנה אני מחכה לחורף כדי להכין תבשיל עוף ועדשים שכיף לאכול רק כשיש גשם בחלון. ארוחת צהריים או ערב מפנקת, מנחמת ומושלמת גם לילדים

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/11/23 16:10 ז בכסלו התשפד

אני לא מעבירה חורף בלי התבשיל המפנק הזה
תבשיל עוף ועדשים בסגנון גלילי, צילום: יחצ

מצרכים לתבשיל עוף ועדשים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 4 כרעיים
  • גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
  • כף גדושה כמון
  • כפית כורכום
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 כפות טריאקי
  • מים לכיסוי העוף
  • קופסת עדשים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה לתבשיל עוף ועדשים

  1. בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ורצועות בצל, משחימים מעט את הבצל ומניחים את העוף על צד העור - הצד העליון.
  2. מכסים ואחרי 5 דקות מסירים את המכסה והופכים את העוף לצד השני.
  3. מוסיפים את הגמבות האדומות, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל.
  4. מוסיפים צ'ילי חריף, טריאקי ומים לכיסוי העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים פחית עדשים.
  5. מפזרים מעל פטרוזיליה ומבשלים בכיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים.

המתכון באדיבות מאסטר שף