מתכון לשבת אחרי שתכינו את הסלט הזה בפעם הראשונה הוא יהפוך לחובה בשולחן שלכם

לכל משפחה יש את רשימת הסלטים שאסור לוותר עליהם בשולחן השבת. מצאנו בשבילכם סלט שעועית טרי בתוספת עשבי תיבול שאחרי שתטעמו אותו לא תסכימו לוותר עליו בשולחן השבת שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/09/23 10:39 כא באלול התשפג

אחרי שתכינו את הסלט הזה בפעם הראשונה הוא יהפוך לחובה בשולחן שלכם
סלט שעועית טרי בתוספת עשבי תיבול, צילום: סטודיו טקה

מצרכים לסלט שעועית טרי

עבור הסלט:

  • 400 גרם פולי שעועית לבנה גדולים ומשומרים
  • 400 גרם פולי שעועית לבנה קטנים ומשומרים
  • 1 זנב בצל ירוק
  • קליפה ומיץ של 1 לימון
  • מלח פלפל שחור

עבור הרוטב:

  • 300 מ''ל שמן זית
  • 10 גרם עירית
  • 10 גרם בזיליקום
  • 10 גרם פטרוזיליה
  • 10 גרם נענע
  • שן שום

הוראות הכנה לסלט שעועית טרי

  1. מזגו את השעועית הגדולה והקטנה למסננת, שטפו קלות והעבירו לקערה.
  2. טחנו יחד במיקסר את עשבי התיבול עם שמן הזית ושן השום, והוסיפו לשעועית.
  3. קצצו לחתיכות קטנות בצל ירוק וערבבו גם אותו בסלט.
  4. הוסיפו שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו היטב. אחסנו במקרר במשך כשעה לפחות.
  5. לפני ההגשה: ניתן לפזר עשבי תיבול קצוצים מעל הסלט. ניתן להגיש גרסה חריפה על ידי הוספת חצי כפית צ'ילי או פפריקה לעשבי התיבול הטונים.

המתכון באדיבות המותג Teka