חבל לזרוק: 5 דברים שתוכלו להכין עם השאריות מהמנגל

יום העצמאות עבר, אבל לכולנו נשארו בשרים שהכנו על המנגל וכעת אין לנו מה לעשות איתם. במקום לזרוק לפח, יש לא מעט דברים שתוכלו להכין עם הבשרים שנשארו לכם - אספנו לכם 5 מהם

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/04/23 11:48 ו באייר התשפג

חבל לזרוק: 5 דברים שתוכלו להכין עם השאריות מהמנגל
צילום: טקה סטודיו

ישראלים אוהבים לקנות הרבה. שיהיה בשפע. זו הסיבה שסביר להניח שגם אתם, כמו ישראלים רבים ברחבי הארץ, נתקעתם כעת עם המון בשרים שנשארו לכם מאירוע העל-האש שארגנתם אתמול. במקום לזרוק לפח ולבזבז עשרות שקלים, תוכלו להפוך את הבשרים שנשארו לכם לארוחת צהריים נפלאה לילדים או אפילו למנה עיקרית בשבת.

1. פרגיות

אם הכנתם יותר מדי שיפודים על האש ונשארו לכם פרגיות מוכנות, יש לכם כבר חצי מנה לשבת. כל שתצטרכו לעשות הוא להכין רוטב פשוט במיוחד, להוסיף את הפרגיות ולהגיש בשולחן השבת. גם הצלתם את הפרגיות מזריקה, וגם חסכתם עבודה על מנה עיקרית לשבת.

צילום: שאטרסטוק

מצרכים לרוטב לפרגיות

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה לרוטב לפרגיות

  1. מטגנים בצל ושום עם מעט שמן.
  2. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה קטנה ומוסיפים את הפרגיות. מבשלים כמה דקות לספיגת הטעמים.

2. סטייק

סטייק הוא בטח לא בשר שתרצו לזרוק לפח, אחרי ששילמתם עליו כל כך הרבה. אם כבר הכנתם אותו על המנגל, אתם יכולים תוך חמש דקות עבודה להפוך אותו לסלט אנטריקוט מפנק ומשביע. את אותו הדבר תוכלו לעשות גם עם סוגי בשרים אחרים, כמו חזה עוף או פרגיות.

צילום: shutterstock

מצרכים לסלט אנטריקוט

  • מלפפון
  • עגבנייה
  • פלפל
  • חסה
  • בצל
  • עשבי תיבול
  • כף טחינה מוכנה

הוראות הכנה לסלט אנטריקוט

  1. חותכים את הירקות בצורה גסה.
  2. חותכים את הסטייק לרצועות ומקפיצים במחבת.
  3. מוסיפים את הסטייק החתוך לסלט, מתבלים עם שמן זית, מלח, פלפל ולימון ומערבבים היטב. אפשר להוסיף כף טחינה.

3. כנפיים

כנפיים שנשארו מהמנגל הם לא מאכל שתרצו לחמם במיקרוגל, אבל בהחלט תוכלו לשדרג אותו ברגע אחד עם רוטב חמוץ-מתוק או בכלל חריף, ולהפוך את הכנפיים למנה שתתחסל ברגע.

צילום: טקה סטודיו

מצרכים לרוטב לכנפיים

  • 10 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות סוכר חום
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סרירצ'ה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כף עמילן תירס

הוראות הכנה לרוטב לכנפיים

  1. מערבבים בסיר את מרכיבי הרוטב הקוריאני עד לרתיחה.
  2. טובלים את כנפי העוף ברוטב, ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ובשומשום לפי הטעם.

4. נקנקיות

אחד הדברים שאנחנו קונים הכי הרבה הוא נקנקיות. אנחנו תמיד חוששים שלא יהיה לילדים מספיק מה לאכול, ותמיד בסוף נשאר. המזל הוא שילדים באמת אוהבים נקנקיות, ותוכלו להפוך אותן לארוחת צהריים מושלמת ליום שלמחרת: נקנקיות עם תפוחי אדמה, פתיתים ונקנקיות וגם סתם כך עם קטשופ.

צילום: shutterstock

נקנקיות עם תפוחי אדמה

  1. חותכים תפוחי אדמה לקוביות. 
  2. מתבלים עם שמן, מלח, פלפל וקצת פפריקה ומכניסים לתנור על 200 מעלות ל30-35 דקות.
  3. חותכים את הנקנקיות לעיגולים ומערבבים בתבנית עם תפוחי האדמה. מכניסים ל3-5 דקות לספיגת הטעמים ומגישים ביחד.

5. אסאדו

עם כל האהבה שלכם לאסאדו, אתם לא רוצים לאכול אותו ביום שלמחרת כפי שהוא נצלה על המנגל. במקום זה, תוכלו להפוך אותו לתבשיל אסאדו מפנק עם המון ירקות וטעמים מיוחדים, וכל זה ייקח לכם פחות מ-5 דקות.

צילום: באדיבות מסעדת רפאל גריל-בר

מצרכים לתבשיל אסאדו

  • ראש סלרי
  • גזר
  • בצל
  • שום
  • שורש פטרוזיליה
  • 4 עגבניות
  • עלי דפנה
  • 100 מ"ל יין אדום יבש
  • פלפל שחור שלם
  • גרגרי כוסברה
  • פפריקה מעושנת
  • טימין
  • רוזמרין
  • שמן זית
  • מלח פלפל

הוראות הכנה לתבשיל אסאדו

  1. על מחבת, צולים את הירקות החתוכים גס.
  2. מוסיפים את היין, שתי כוסות מים ואת התבלינים ומערבבים היטב.
  3. מבשלים כ-10 דקות ושופכים הכול על הבשר. מבשלים יחד איתו מספר דקות לספיגת הטעמים.